Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Dragnea il contrazice pe Nicolescu in cazul spitalelor private

Luni, 14 Ianuarie 2013, ora 19:43
3606 citiri
Dragnea il contrazice pe Nicolescu in cazul spitalelor private

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat ca eliminarea finantarii pentru spitalele private nu s-a discutat in Guvern, iar afirmatia ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, in acest sens, este "neinspirata".

"Am vazut declaratia domnului Nicolaescu legata de trecerea spitalelor in subordinea autoritatilor locale. Nu cred ca a fost foarte inspirata declaratia", a spus luni Liviu Dragnea.

Acesta a subliniat ca sistarea finantarii din bani publici a spitalelor private, masura prezentata de ministrul Sanatatii, nu a fost discutata in Guvern.

"Probabil Nicolaescu va fundamenta si argumenta o astfel de masura. (...) Nu s-au discutat aceste masuri in sedinta de Guvern. Ar fi bine pentru toti ministrii ca inainte sa faca declaratii despre intentii majore ale ministerului pe care il conduc sa aiba o discutie in Guvern sau macar cu prim-ministrul", a spus vicepremierul.

Nicolaescu: Vom sista finantarea din bani publici a spitalelor private

Legat de propunerea lui Eugen Nicolaescu, prim-ministrul Victor Ponta a subliniat ca trebuie gasita o solutie, dupa discutii si cu Fondul Monetar International.

"Vom lua o decizie politica. Erau lucruri anormale in privinta modului in care statul finanteaza sistemul privat. Cred ca cea mai buna explicatie a dat-o dl secretar de stat Arafat. Trebuie sa gasim o solutie, impreuna cu FMI. Toata lumea are dreptul la asistenta medicala in sistemul public", a subliniat seful Guvernului.

Nicolaescu: Romanii, in proportie de 90%, traiesc din asigurari sociale de sanatate

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a afirmat sambata ca, prin contractul-cadru care va intra in vigoare de la 1 martie, va fi sistata finantarea din fondurile CNAS a unitatilor spitalicesti private si, astfel, spitalele publice vor avea un buget cu aproximativ 10 la suta mai mare.

"Circa 10 la suta exista finantare pentru sectorul privat, in felul acesta, cu 10 la suta va creste fondul alocat spitalelor (publice) pentru perioada urmatoare. Ceea ce, impreuna cu cei 200 de milioane de lei pentru anestezie si terapie intensiva, sper ca va asigura o finantare superioara a spitalelor si va micsora din nemultumirile cetatenilor", a explicat ministrul Sanatatii.

"Cetatenii acestei tari, in proportie de 90 la suta, sunt saraci si traiesc din asigurari sociale de sanatate. Asta este problema Romaniei. Noi pe asta trebuie sa o rezolvam", a mai afirmat Eugen Nicolaescu.

F.N.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Liviu Dragnea Eugen Nicolaescu spitale, #Dragnea Nicolaescu finantare spitale publice, #Nicolaescu sistem public sanatate, #Nicolaescu sistare finantari spitale private , #ministrul Dezvoltarii Regionale