Dragnea: Oamenii din Pungesti au fost ajutati sa fie speriati

Sambata, 19 Octombrie 2013, ora 22:37
4976 citiri
Dragnea: Oamenii din Pungesti au fost ajutati sa fie speriati
Foto: Digi 24

Oamenii care protesteaza la Pungesti (Vaslui) fata de fracturarea hidraulica "au fost ajutati sa fie speriati" de consecintele pe care procedura de extractie a gazelor de sist le va avea, in timp ce institutiile abilitate le-au explicat cetatenilor ca nu exista riscuri, a afirmat vicepremierul si ministrul Dezvoltarii Liviu Dragnea.

"In acele zone, de-a lungul ultimelor luni au avut loc foarte multe dezbateri publice la care au participat multi cetateni, primind de la reprezentantii institutiilor statului implicate toate informatii, si cele solicitate, si cele pe care institutiile au considerat necesare sa le transmita, explicand in detaliu ca nu exista riscurile de care se vorbeste, dand exemple din alte tari. (...)

(Localnicii care protesteaza - n.red.) au fost ajutati sa fie speriati de cei care se opun proiectului", a spus Liviu Dragnea la Digi 24, mentionand ca alte institutii care ar fi trebuit sa informeze populatia pe acest subiect "nu au facut-o cu aceeasi anvergura".

Lant uman in Vaslui impotriva exploatarii gazelor de sist: mai multi oameni au lesinat (Video)

Potrivit ministrului, toti specialistii care au fost implicati in acest proces au spus ca nu exista riscuri generate de fracturarea hidraulica, avizele fiind date in baza unei analize temeinice.

"Putem avea optiunea sa transformam tara in gradina botanica. Nu mai exploatam nimic, si cand construim un drum poluam. Putem avea aceasta optiune, sa nu mai facem niciun fel de investitie", a spus Dragnea.

"Provocari", in cazul protestelor Rosia Montana

De asemenea, acesta nu a exclus "provocarile" in privinta protestele fata de proiectul minier de la Rosia Montana.

Campeni: Proteste Rosia Montana cu 2.000 de participanti, cu vaci si boi. Autocare oprite

"Nu sunt foarte sigur ca absolut toti care sunt acolo sunt animati doar de dorinta de a proteja mediul, care noi credem ca nu este in pericol. Eu nu exclud provocarile", a precizat Dragnea.

In aprilie 2012, guvernul Ungureanu a fost demis, fiind speculata atunci nemultumirea populatiei fata de aprobarea de catre Executiv a unor acorduri cu Chevron privind gazele de sist, iar localnicii sunt nemultumiti de schimbarea atitudinii guvernului care a preluat conducerea, a subliniat moderatoarea emisiunii.

"Oamenii de la Pungesti sunt foarte informati cu ceea ce a facut guvernul Ungureanu, nu imi dau seama unde sunt informati si unde nu sunt informati. Sau in spatele oamenilor de la Pungesti sunt cu totul si cu totul altii", a replicat ministrul.

El a sustinut ca in Vaslui este nevoie de locuri de munca.

"Ne plangem ca nu avem investitii, pe de alta parte nu vrem sa facem investitii"

Potrivit acestuia, in dezbaterile pe tema gazelor de sist nu a fost atins un subiect foarte important, cel privind rezervele de gaze naturale.

Timpuri grele pentru Chevron: Proteste anti-gaze de sist in Romania si in intreaga lume

"Exista posibilitatea reala ca in doi-trei ani de zile rezervele de gaze pe care le avem acum sa fie epuizate. Ar trebui sa ne gandim serios ce se intampla cu aceasta tara daca noi nu mai avem rezerve de gaze naturale", a atras atentia Dragnea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Liviu Dragnea proteste Pungesti, #Dragnea protestatari Vaslui, #Dragnea riscuri gaze sist, #Dragnea proteste Rosia Montana , #ministrul Dezvoltarii Regionale