Dragnea: Prin regionalizare sa ne rupem definitiv de comunism

Joi, 20 Iunie 2013, ora 16:33
1773 citiri
Dragnea: Prin regionalizare sa ne rupem definitiv de comunism
Foto: Arhiva

Vicepremierul Liviu Dragnea considera ca regionalizarea este "cea mai grea lupta care se da in Romania", "lupta teritoriului cu Bucurestiul ca simbol al unei puteri centralizate in care o mana de oameni vor sa decida destinul fiecarui roman, al fiecarei localitati".

Liviu Dragnea a declarat, joi, la Cluj-Napoca, la o dezbatere despre regionalizare si descentralizare organizata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, ca Romania are sansa, prin regionalizare, sa se rupa definitiv de comunism.

Dragnea face teoria regionalizarii: Regiunile circulare, mai bune ca cele alungite

El a mai afirmat ca sistemul actual "are radacini comuniste, este rigid, brutal si agresiv cu cetatenii si cu firmele", spunand ca are garantia ca proiectul de regionalizare va avea o baza stiintifica solida si ca "nu este realizat intr-o eprubeta, de un grup obscur".

"In 1862, cand Cuza a infiintat judetele, tara s-a rupt de feudalism, iar acum avem sansa ca, prin regionalizare, sa ne rupem definitiv de comunism. Depinde numai de noi sa intelegem ca aceasta oportunitate este unica.

Sistemul actual are radacini comuniste, este rigid, brutal si agresiv cu cetatenii, cu firmele, este unul care franeasca procesul de dezvoltare din Romania.

Regionalizarea este cea mai grea lupta care se da in Romania, lupta teritoriului cu Bucurestiul, nu cu oamenii din Bucuresti, ci cu Bucurestiul ca simbol al unei puteri centralizate in care o mana de oameni vor sa decida destinul fiecarui roman, al fiecarei localitati, ceea ce nu mai poate continua.

Asta este lupta pe care trebuie sa avem curajul sa o dam, pentru ca nu este in regula ca cineva de la Bucuresti sa decida ce se intampla intr-o localitate din Cluj sau Satu Mare. O decizie o ia un consiliu regional, care stie cel mai bine ce este mai bine pentru oameni", a spus Dragnea.

Regionalizare: Partidele isi antreneaza baronii locali pentru controlul regiunilor

El a subliniat ca spera ca pachetul legislativ de infiintare a regiunilor sa fie adoptat dupa revizuirea Constitutiei, in toamna acestui an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez”. Medicul Cătălin Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez”. Medicul Cătălin Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Liviu Dragnea regionalizare, #Liviu Dragnea vicepremier, #Liviu Dragnea dezbatere regionalizare , #ministrul Dezvoltarii Regionale