Dragnea someaza ANAF sa vina cu un plan pentru combaterea evaziunii

Vineri, 08 Februarie 2013, ora 13:48
2782 citiri
Dragnea someaza ANAF sa vina cu un plan pentru combaterea evaziunii

Daca Agentia Nationala de Administrare Fiscala nu vine cu un plan de masuri privind evaziunea fiscala, prim-ministrul va infiinta o structura in subordinea Guvernului care se va ocupa de acest lucru, a declarat, vineri, Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, care a participat la un seminar economic.

"Coruptia din sistem protejeaza contrabanda si evaziunea fiscala. In multe situatii am vorbit cu foarte multi oameni de afaceri care sunt foarte nervosi, foarte frustrati pentru ca ei sunt cei care platesc taxele si impozitele.

Prim-ministrul a cerut ANAF si inca asteptam sa vina cu un plan de masuri, un plan de actiune pentru a rupe toate aceste structuri mafiote care protejeaza traficul de tigari, contrabanda cu alcool, cu produse petroliere, cu produse agricole si evaziunea fiscala", a spus Dragnea.

Potrivit vicepremierului, daca Fiscul nu vine cu un plan de masuri, este posibil ca primul ministru sa infiinteze o structura dedicata luptei contra evaziunii fiscale care sa fie in subordinea Guvernului.

"Nu mai putem spera la o dezvoltare serioasa in Romania daca pastram acelasi sistem de plata a taxelor", a adaugat Liviu Dragnea.

La sfarsitul lunii ianuarie, ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, a anuntat ca vor fi restructurate din temelii structurile de control, Garda Financiara, Comisia de Supraveghere si Control Vamal, Unitatea de Investigatii.

"Vom restructura din temelii structurile de control, Garda Financiara, Comisia de Supraveghere si Control Vamal, Unitatea de Investigatii. Le-am cerut un raport acum 3-4 zile sa imi spuna ce au confiscat, ce au facut in luna ianuarie, toata Garda Financiara din Romania, toata structura de Control Vamal din Romania, toata Anti-frauda.

Care credeti ca sunt rezultatele? Au confiscat cantitatea "enorma" de 978 de litri de alcool si 1,3 milioane de bucati de tigarete. Astea sunt rezultatele, ca sa vedeti eficienta structurilor de control anti-evaziune. Vom infiinta o structura noua cu oameni competenti si integri. Nu putem sa reducem evaziunea fiscala si nu putem sa avem un nivel de colectare a veniturilor cu asemenea oameni", a spus Chitoiu la dezbaterile generale asupra Bugetului pe 2013 din comisiile reunite de buget - finante din Parlament.

Potrivit acestuia, cei care ocupa functii de conducere la nivelul acestor structuri nu au voie sa aiba un mandat mai mare de trei ani de zile in acelasi loc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Dragnea ANAF evaziune fiscala, #Dragnea ANAF combatere evaziune fiscala, #Dragnea declaratii ANAF , #ministrul Dezvoltarii Regionale