Dragnea vrea o absorbtie de un miliard de euro din fonduri UE la Dezvoltare

Joi, 14 Februarie 2013, ora 18:39
1462 citiri
Dragnea vrea o absorbtie de un miliard de euro din fonduri UE la Dezvoltare

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Liviu Dragnea, a declarat, joi, ca institutia pe care o conduce are ca tinta absorbtia in acest an a cel putin un miliard de euro pentru proiectele derulate prin Programul Operational Regional (POR).

"Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice are ca tinta, pana la sfarsitul acestui an, absorbtia a cel putin un miliard de euro pentru proiectele derulate prin Programul Operational Regional. Dupa proiectele semnate joi si dupa ce le semnam si pe cele programate vineri, vom ajunge la 200 de milioane de euro", a spus Dragnea, cu ocazia semnarii, la Pitesti, a doua noi contracte de finantare prin POR.

Potrivit lui Dragnea, alte prioritati ale MDRAP in domeniu se refera la eliminarea blocajelor si simplificarea procedurilor in procesul de accesare a fondurilor europene, cu efect direct asupra accelerarii gradului de absorbtie.

"In ultimii ani ne-am obisnuit cu foarte multe blocaje. Din cauza acestor blocaje, aceste proiecte au stat cativa ani de zile prin sertare. De cand am venit la minister, am simplificat procedurile, ne-am uitat cu atentie pe asa-zisele blocaje, pentru a nu mai tine in loc proiectele", a mai spus Dragnea.

Totodata, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice a precizat ca proiectul privind regionalizarea Romaniei are ca scop tocmai dezvoltarea echilibrata a tarii in cadrul fiecarei regiuni.

"Regionalizarea nu se face pe criterii etnice si nici pe criterii politice. Ceea ce urmarim este ca, intr-un termen rezonabil, fiecare localitate sa aiba un pachet minim de utilitati si dotari pentru serviciile publice - de la retele de alimentare cu apa si canalizare, la scoli, dispensare, infrastructura rutiera si pietonala", a afirmat vicepremierul.

Contractele semnate joi vizeaza proiecte de reabilitare a infrastructurii urbane depuse de municipiul Pitesti in cadrul Planului integrat de dezvoltare urbana a orasului (PIDU).

Proiectul "Reabilitare infrastructura urbana in Municipiul Pitesti" priveste refacerea infrastructurii urbane din municipiu - alei, trotuare, parcuri, spatii verzi, locuri de joaca, carosabil si piste de biciclisti - pe o suprafata de peste 35 hectare. Lucrarile se vor desfasura in Zona Central, Zona Bucuresti, Zona Teilor-Marasesti si Zona Exercitiu. Principalii beneficiari sunt locuitorii din zona, dar si cei care tranziteaza orasul. Valoarea totala a proiectului este de 89,98 milioane lei, din care alocarea financiara nerambursabila se ridica la 86 milioane lei.

Proiectul "Pasaj rutier Podul Viilor din Municipiul Pitesti" are ca obiectiv modernizarea pasajului, concomitent cu refacerea a doua sensuri giratorii, modernizarea a cinci artere rutiere si a retelei de transport public pe o lungime de circa 3 kilometri. Valoarea totala a proiectului este de 40,86 milioane lei, din care alocarea financiara nerambursabila se ridica la 31,99 milioane lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#Dragnea absorbtie fonduri europene, #Ministerul Dezvoltarii fonduri europene, #Dragnea regionalizare , #ministrul Dezvoltarii Regionale
Comentarii