Ziare.com

Iohannis despre intalnirea cu Dragnea: Am rezolvat 80% din ce era de discutat despre descentralizare

Joi, 10 Octombrie 2013, ora 17:36

   

Iohannis despre intalnirea cu Dragnea: Am rezolvat 80% din ce era de discutat despre descentralizare
Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a calificat drept "buna" discutia pe care a purtat-o cu vicepremierul Liviu Dragnea pe tema descentralizarii, afirmand ca astfel s-a rezolvat "cam 80 la suta din ce a fost de discutat" pe acest subiect.

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a fost intrebat, joi, intr-o conferinta de presa, daca discutia pe care a avut-o cu vicepremierul Liviu Dragnea a fost "fructuoasa".

"Nu as folosi chiar acest cuvant. A fost o discutie buna. In cadrul discutiei am rezolvat cam 80 la suta din ce a fost de discutat pe descentralizare", a raspuns acesta.

Iohannis a afirmat ca "punctele" care au ramas in discutie se refera la domeniile in care unii ministrii au transmis ca nu vor descentralizare sau au nevoie de clarificari, urmand ca acestia sa fie invitati la discutii.

"De exemplu, daca e vorba de tabere scolare care se dau administratiilor locale, noi vrem sa stim daca aceste tabere sunt dorite de un oras, de o comuna sau de judet. Vom invita si presedintii de consilii judetene si primarii unde sunt astfel de facilitati si vom discuta impreuna sa vedem care e varianta optimala", a declarat Iohannis.

Potrivit acestuia, exista mai multe ministere care si-au exprimat puncte de vedere care necesita "aprofundare".

Iohannis a declarat ca unul dintre subiectele pe care s-a discutat mult in timpul intalnirii a fost finantarea diferitor institutii, in cazul descentralizarii.

"Am discutat chiar destul de mult aceasta tema. A fost una din temele care au trebuit lamurite si am ajuns la concluzia ca, pentru 2014, institutiile care trec de la institutiile statului la Consiliul Judetean sau la Consiliul Local, vor trece cu finantare integrala prin echilibrarea bugetelor, deci prin transfer de la bugetul de stat. In cursul anului 2014 se va analiza daca exista o solutie mai buna. Acolo unde exista o solutie mai buna, va fi elaborata una, unde nu, se va statua ca aceasta solutie va ramane in continuare prevazuta pentru finantarea activitatii respective", a afirmat Iohannis.

Marti, vicepremierul Liviu Dragnea, presedinte executiv al PSD, si prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohanis, au stabilit, intr-o discutie care a durat circa patru ore, care sunt institutiile care vor fi descentralizate si vor fi transferate de la ministere catre autoritatile locale.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 358 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor