Liviu Dragnea raspunde atacului lui Traian Basescu: Incerc sa nu o iau personal

Marti, 03 Decembrie 2013, ora 19:48
2837 citiri
Liviu Dragnea raspunde atacului lui Traian Basescu: Incerc sa nu o iau personal
Foto: Digi 24

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, marti seara, ca incearca sa nu ia personal afirmatiile presedintelui, chiar daca acesta i-a "pronuntat numele, in ultimele zile, de mai multe ori".

Mai mult, acesta a raspuns acuzatiilor lui Traian Basescu, care sustine ca primarii lui Dragnea functioneaza numai daca "primesc fisele in tonomat".

Basescu: Ponta nu a inteles ce am discutat, am vorbit despre accize, nu despre buget

"Incerc sa nu o iau personal, pentru ca mi-a pronuntat numele, in ultimele zile, de mai multe ori", a spus Liviu Dragnea. "L-am ascultat cu atentie, in seara asta a spus ca ar fi trebuit sa punem primarii sa faca proiecte ca sa fie finantate anul viitor. I-am pus", a declarat vicepremierul Dragnea, sustinand insa ca "nu de proiecte noi discutam noi, ci de a continua si a finaliza investitii incepute in anii trecuti".

"Pentru proiectele noi il asiguram ca suntem pregatiti cu poiecte mature imediat ce acordul de parteneriat va fi semnat", a mai spus ministrul Administratiei si Dezvoltarii Regionale. "Din fonduri europene vom finanta proiectele pentru investitii noi", a mai afirmat el.

"Banii nu vor fi alocati pe criterii politice, imi pare rau ca tot insista pe subiectul asta, dimpotriva, anul viitor vom inchide proiecte de investitii", a mai spus ministrul, mentionand ca "daca ar fi fost un alt tip de abordare anii trecuti, nu s-ar fi deschis santiere de vandut iluzii".

Continuand pe acest subiect, Liviu Dragnea a atras atentia: "Ei au deschis 4.717 satiere, cu sume uriase, iar noi vom inchide 2.000 de investitii, adica le vom finaliza, cu bani mult mai putini".

"Obiectivele care sunt intr-o faza de executie de cel putin 60% vor fi primele finantate ca sa fie finalizate", a mai spus el.

Referindu-se la bugetul ministerului pe care il conduce, acesta sustine ca "in continuare este mic".

Anterior, Traian Basescu declarase ca "Sunt 1,5 miliarde care trebuie taiate de la domnul Dragnea", mentionand ca acestia sunt "bani electorali - bani acordati primarilor de la inceputul anului pentru a fi mobilizati pentru alegerile europarlamentare si prezidentiale". A completat apoi: "Se pare ca multi primari asa functioneaza, daca primesc fisele in tonomat".

Afirmatiile presedintelui au fost catalogate de Liviu Dragnea ca fiind "o jignire exagerata".

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#Liviu Dragnea buget Basescu, #Liviu Dragnea bani primarii, #Liviu Dragnea buget mimister, #Traian Basescu taieri Dragnea , #ministrul Dezvoltarii Regionale