A fost depus denunt si pe numele lui Dragnea pentru ordonanta Iordache. Ministerul Justitiei: DNA ne-a cerut documente, e o grava imixtiune

Joi, 02 Februarie 2017, ora 11:32
8545 citiri
A fost depus denunt si pe numele lui Dragnea pentru ordonanta Iordache. Ministerul Justitiei: DNA ne-a cerut documente, e o grava imixtiune
Foto: Arhiva Ziare.com

Mihai Politeanu, membru al asociatiei Initiativa Romania, a fost audiat, miercuri, la DNA.

Audierea are loc dupa ce Politeanu si doi colegi de-ai sai au depus un denunt penal la DNA, in care ii acuza pe premierul Sorin Grindeanu si pe ministrul Justitiei, Florin Iordache, de favorizarea faptuitorului si de prezentarea cu rea-credinta de date inexacte Parlamentului sau presedintelui Romaniei.

Politeanu a anuntat, joi, ca la audierea de miercuri a facut si o cerere pentru cercetarea penala a lui Liviu Dragnea.

"Ieri, 1 februarie 2017, am fost chemat la Directia Nationala Anticoruptie, unde am fost audiat in legatura cu denuntul penal (...) Am decis sa depun o completare la denuntul penal in vederea efectuarii de cercetari penale impotriva presedintelui PSD pentru comiterea infractiunii prevazute la art. 13 din Legea 78/2000:

'Fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite'", a scris Politeanu pe Facebook, intr-un mesaj intitulat "Audiere la DNA si completare denunt penal Dragnea Liviu".

Ministerul Justitiei: Declansarea anchetei DNA e o grava imixtiune in activitatea puterii executive

La randul sau, Ministerul Justitiei informeaza joi ca DNA a solicitat institutiei inscrisuri legate de elaborarea si emiterea OUG de modificare a Codurilor Penale.

Institutia condusa de Florin Iordache sustine ca "declansarea unei anchete de catre DNA cu privire la modul de elaborare a unei ordonante de urgenta este o grava imixtiune in activitatea autoritatii executive si o afectare fara precedent a echilibrului puterilor constitutionale".

Ministerul a anuntat ca a primit miercuri solicitarea DNA de a transmite, pana joi, in original, toate inscrisurile care au legatura cu elaborarea si emiterea ordonantei de urgenta a Guvernului din data de 31 ianuarie 2017, prin care au fost modificate si completate Legea nr.286/2009 privind Codul Penal si Legea nr.135/2010 privind Codul de Procedura Penala, precum si cu proiectul de lege adoptat de Guvernul Romaniei, pentru gratierea unor pedepse.

"Prin aceeasi adresa, DNA a solicitat transmiterea documentelor - rezultate ca urmare a corespondentei interinstitutionale si interne, scrise sau prin posta electronica, cu privire la cele doua acte normative mentionate, precum si precizarea numelui, prenumelui si a datelor de identificare a persoanelor care au participat la redactarea, intocmirea si/sau avizarea celor doua proiecte de acte normative.

Conform adresei documentele au fost solicitate in interesul urmaririi penale efectuate intr-un dosar aflat pe rolul Directiei Nationale Anticoruptie", precizeaza institutia, citata de News.ro.

"Fata de acest demers Ministerul Justitiei subliniaza faptul ca modificarea legislativa mentionata a fost si este asumata de conducerea Ministerului Justitiei in exercitarea atributiilor statutare si legale.

Consideram ca declansarea unei anchete de catre DNA cu privire la modul de elaborare a unei ordonante de urgenta este o grava imixtiune in activitatea autoritatii executive si o afectare fara precedent a echilibrului puterilor constitutionale", se arata in comunicat.

Totodata, Ministerul Justitiei precizeaza faptul ca "nu are in vedere reorganizarea Directiei Nationale Anticoruptie si a Directiei de Investigare si infirma toate informatiile vehiculate recent in spatiul public pe aceasta tema".

Joi dimineata, procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a declarat ca a inceput o ancheta legata de elaborarea OUG privind modificarea codurilor penale, ca exista un dosar la Directia Nationala Anticoruptie care are o anumita legatura cu aceasta, precizand ca mai multe informatii pot fi obtinute de la DNA.

Amintim ca fostul ministru al Justitiei Catalin Predoiu a spus miercuri ca procurorul general ar trebui sa ancheteze modul in care a fost initiata si adoptata ordonanta de modificare a Codului Penal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#DNA denunt Dragnea, #DNA denunt Dragnea OUG, #Ministerul Justitiei denunt DNA , #presedinte PSD