Aberatia zilei: Dragnea a incurcat ambasadele. Sau continentele? Sau secolele?

Joi, 13 Aprilie 2017, ora 11:42
28429 citiri
Aberatia zilei: Dragnea a incurcat ambasadele. Sau continentele? Sau secolele?
Foto: Arhiva Hepta.ro

Liviu Dragnea, presedinte al PSD si al Camerei Deputatilor, a cerut, miercuri, 12 aprilie 2017, Guvernului Romaniei sa ia la intrebari Ambasada Olandei in legatura cu informatiile transmise clientilor sai de conducerea unei firme private. A incurcat Dragnea ambasadele, continentele sau a uitat cu desavarsire ca regimul comunist a murit in secolul trecut?

Este vorba despre scandalul nationalizarii Pilonului II de pensii, pe care ministrul de Finante, Viorel Stefan, a incercat din rasputeri sa il stinga ca un veritabil pompier de serviciu toata ziua de miercuri, dupa ce in presa a aparut informatia ca fondul NN de pensii (olandez) isi avertizeaza clientii despre o posibila nationalizare a pensiilor private.

Ce a facut de fapt cel mai mare administrator de fonduri de pensie privata din tara noastra? Si-a avertizat clientii sa fie atenti la discutiile publice despre aceasta tema importanta pentru buzunarul lor.

"Drepturile tale de participant la Pilonul II pot fi influentate de decizii politice precum inghetarea valorii procentului din venitul brut aferent contributiei la fondul de pensii, blocarea partiala sau integrala a virarii acestei contributii sau nationalizarea sumelor acumulate pana acum in conturile viitorilor pensionari.

De aceea, este important sa urmaresti permanent ce se intampla cu pensia ta si sa te implici activ in demersurile de economisire suplimentara pentru un trai decent la batranete.

Speram ca aceste detalii sa contribuie la o mai buna informare despre pensia ta viitoare. In eventualitatea unor masuri care ar afecta pensia administrata privat, vom face toate demersurile posibile pentru a apara dreptul tau la proprietate asupra acestor bani", transmite compania, in scrisoarea remisa clientilor.

De ce a recurs NN Pensii la acest gest? Pentru ca asa se face o afacere cinstita, in care ai in vedere si interesul clientilor, nu doar propriul tau profit. Si pentru ca in Romania se poate intampla ceva rau orice, oricand, noaptea sau in miezul zilei.

Cum a reactionat mai-marele PSD, Liviu Dragnea? Ca in alte vremuri sau locuri.

"Eu cred ca Guvernul Romaniei ar trebui sa ceara explicatii la Ambasada Olandei si la guvernul olandez si la conducerea ING din Olanda pentru ca ceea ce a facut aceasta companie de asigurari in Romania poate puteau sa o faca intr-o colonie sau intr-o fosta colonie olandeza. In Romania nu este pemis asa ceva", a afirmat, miercuri seara, Dragnea, la Antena 3, conform Agerpres.

Ca PSD, partidul fondat de Ion Iliescu, are origini si apucaturi comuniste stiam demult, dar nu ne asteptam ca ele sa rabufneasca atat de absurd, in conditiile in care Romania nu mai traieste in socialism si nici n-a coborat niciodata la nivelul Coreei de Nord.

Si mai penibil e faptul ca toata tevatura n-a pornit nicidecum de la NN Pensii, ci de la... BCR Pensii, banca cumparata de austriecii de la Erste.

Astfel, cel care a tras semnalul de alarma cu privire la o posibila intentie a PSD de a nationaliza Pilonul II de pensii a fost Radu Craciun, seful BCR Pensii, care intr-un articol publicat in urma cu doua saptamani in Ziarul Financiar afirma ca "nationalizarea fondurilor de pensii private din Ungaria si Polonia a dus la pierderi certe" si le cerea "decidentilor romani sa stea departe de iluzia solutiilor pe termen scurt, care produc daune ireparabile pe termen lung pentru cei care, prin impozitele pe care le platesc, fac tara sa mearga".

Prin urmare, daca tot vrea sa-l trimita pe Sorin Grindeanu sa planga inutil la poarta unei ambasade, macar sa se uite pe harta si sa o aleaga pe cea corecta - a Austriei.

Nu putem sa nu remarcam faptul ca, obisnuit cu firme paravan si conturi in Brazilia (potrivit anchetelor Rise Project), starostele de Teleorman pare sa aiba o problema cu bancile care activeaza legal pe teritoriul Romaniei.

Sa nu uitam ca Dragnea a asmutit toata conducerea PSD asupra multinationalelor, acuzandu-le ca au platit oamenii sa iasa la proteste la adresa Guvernului Grindeanu, si i-a batut obrazul sefului Raiffeisen pentru ca a participat la ele, in calitate de locuitor al taramurilor mioritice in ultimii 20 de ani.

Domnule Dragnea, in realitate, totul e mult mai simplu: Este vorba despre lipsa totala de incredere cu care se confrunta Guvernul Grindeanu, din partea caruia firmele serioase din tara si din strainatate (nu clientii de partid!) se asteapta la ORICE dupa criza generata in societate prin adoptarea ordonantei de urgenta 13, care a scos in strada sute de mii de romani, asa ca le transmit clientilor sa stea cu ochii larg deschisi spre Palatul Victoria, atat ziua, cat si noaptea.

Iar semnalele ca Guvernul PSD-ALDE nu va avea bani pentru a indeplini toate promisiunile electorale nu vin din afara tarii, ci din partea economistilor romani, care au facut calculele la virgula, dar pe care PSD nu ii vede si nu ii aude.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Dragnea nationalizare pensii ambasada Olandei , #presedinte PSD
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
S
Stan
rank 1
Amatorism, incultura, nesimtire, populism, numele vostru comun...