Aberatia zilei: Sefia Camerei Deputatilor, o functie de valoare zero pentru Dragnea

Marti, 14 Iunie 2016, ora 17:28
4141 citiri
Aberatia zilei: Sefia Camerei Deputatilor, o functie de valoare zero pentru Dragnea
Foto: Arhiva Hepta.ro

In incercarea de a scapa de Victor Ponta si de a-l umili inca o data pe Valeriu Zgonea, Liviu Dragnea a reusit sa faca praf reputatia presedintelui Camerei Deputatilor, spunand ca este o functie de "importanta aproape zero", buna numai pentru un "pesedist de rand".

"Eu n-as putea sa stau aici cu ciocanelul in mana (...) Mie mi-ar fi rusine sa ocup aceasta functie dupa Valeriu Zgonea. Ar trebui sa fie cineva care sa se sacrifice. Aceasta functie care face ce in Romania? Aduce ceva pe masa romanilor?", a declarat, luni, Liviu Dragnea.

Grav e ca oricine nu cunoaste indeajuns de bine politica romaneasca ar putea chiar sa il creada pe liderul PSD, iar reputatia Parlamentului (si asa ruinata de nenumarate scandaluri, declaratii stupide si decizii catastrofale) sa coboare la o valoare "aproape zero".

Cum sa nu fie important ceea ce face unul dintre capii Parlamentului? Atunci de ce se mai plang politicienii ca nu respectam forul legislativ, daca liderul celui mai important partid face asemenea afirmatii?

Stim bine ca presedintele Camerei are un cuvant greu de spus in activitatea parlamentara, nu sta doar sa "bata cu ciocanelul in masa". De exemplu, de el depinde ce legi raman uitate prin sertare sau care sunt supuse rapid si insistent la vot, si tot el face posibila sau impiedica existenta unor zile cum a fost "martea neagra", cand s-a fortat adoptarea unor proiecte scandaloase.

Deputatul UDMR Marton Arpad, parlamentar din 1990, ne-a explicat care este importanta reala a functiei despre care Dragnea a spus ca n-are nicio valoare.

"Presedintele Camerei este cel care convoaca sedintele Biroului Permanent. El este persoana prin mana caruia trece propunerea de ordine de zi sau de program. E adevarat ca decizia se ia la discutiile liderilor de grup parlamentar, dar presedintele este cel care vine cu initiative si cu organizarea. Fara stirea lui nu se poate o asa-zisa 'marte neagra', care este o titulatura improprie (...)

Dintr-un alt punct de vedere, evident, presedintele CDEP reprezinta institutia atat pe plan national, cat si pe plan international. Are atributii prevazute de legi, nu in primul rand administrative, cu asemenea lucruri se ocupa secretarul general. Dar bunul mers al activitatii parlamentare trebuie sa fie asigurat si de presedintele Camerei.

Din pacate, domnul Zgonea a cam pacatuit mult, cel mai mult dintre toti presedintii de Camera. Dintre toti, da! El si-a permis de foarte multe ori sa incerce sa faca de ras intervenientii, sa nu le permita sa isi expuna punctul de vedere, in mod evident in favoarea majoritatii parlamentare. A instaurat niste proceduri prin care, practic, dezbaterea parlamentara a fost complet eliminata din Camera in aceasta legislatura", a declarat deputatul Marton Arpad pentru Ziare.com.

Intrebat direct daca un presedinte de camera poate face jocurile politice ale majoritatii, Marton Arpad a raspuns sincer: "Poate! Evident, mai ales pe la noi....".

"Ar fi important ca si in Romania presedintele Camerei Deputatilor sa fie unul ca cel din Marea Britanie, adica un speaker care vorbeste foarte putin, are o tinuta si un comportament elevat. Da cuvantul oratorilor, intrerupe pe cei care vorbesc pe langa si face ordine in sala. Asta are o importanta destul de mare in momentul in care conduce sedinta, cand lucrurile pot fi denaturate, cand exprimarea unor opinii contrare majoritatii parlamentare poate fi oprita. (...)

De exemplu, domnul presedinte Dan Martian (1990-1992, n.red.) era un tip foarte elegant. Toata lumea putea sa ia cuvantul, sa spuna ce doreste. A reusit sa tina in mana sedinte destul de agitate, de dimineata pana seara statea acolo. Ii cunostea pe toti dupa nume, dar era si foarte abil (...), fara sa bruscheze pe cineva, fara sa puna pumnul in gura, asa cum s-a intamplat cu mai multe persoane bruscate de dl presedinte Zgonea.

Si Adrian Nastase era un presedinte bun. Atunci exista o dezbatere corecta in Parlament. Un astfel de comportament a dat greutate Parlamentului, altfel era vazut el atunci. De aceea spun ca este important cine conduce Camera Deputatilor", ne-a mai explicat Marton Arpad.

Marti, dupa amiaza, PSD a decis ca Florin Iordache sa ramana presedinte interimar al Camerei Deputatilor pana la alegerile parlamentare din toamna.

Sa fii presedintele celui mai puternic partid din Romania si deputat in parlamentul Romaniei si sa faci afirmatii iresponsabile precum cele facute de Liviu Dragnea in propriul interes politic, asta e o aberatie.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Dragnea presedinte Camera Deputatilor rusine, #Dragnea Zgonea sefie Camera Deputatilor , #presedinte PSD