Alegeri 2016: Dragnea lasa usa deschisa pentru UNPR si ALDE

Joi, 28 Ianuarie 2016, ora 19:42
2731 citiri
Alegeri 2016: Dragnea lasa usa deschisa pentru UNPR si ALDE
Foto: Realitatea TV

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus ca partidul sau poate incheia aliante electorale in acest an doar cu UNPR si cu ALDE, insa nu cu vreo alta formatiune politica.

"PSD poate incheia aliante electorale dupa caz. Daca cei din UNPR vor agrea propunerea, vom semna acordul cu ei, daca cei din ALDE vor fi de acord, vom semna acordul cu ei, dar cu nicio alta formatiune politica", a spus Dragnea, joi seara, intr-o conferinta de presa de la Sinaia, unde a avut loc reuniunea PSD.

UNPR si PSD, pe drumuri separate - ce se va intampla in Parlament

Presedintele UNPR, Gabriel Oprea, a spus insa joi ca, dupa terminarea vacantei parlamentare, incepand din luna februarie, formatiunea sa si PSD vor actiona ca doua grupuri separate in cele doua Camere ale Parlamentului.

Liderii PSD au programate reuniuni, joi si vineri, la Sinaia si la Brasov, in care sa stabileasca obiectivele formatiunii inainte de inceperea sesiunii parlamentare si strategiile pentru 2016.

De asemenea, Dragnea a intarit faptul ca, daca se revine la alegeri in doua tururi pentru locale, asa cum a fost la fiecare scrutin de dupa Revolutie, cu exceptia celui din 2012, PSD va boicota alegerile din 5 iunie.

"Decizia noastra e clara: in cazul in care prin mijloace abuzive sau nedemocratice se va schimba aceasta lege, PSD nu va participa la alegerile locale. Actualul guvern nu are de ce sa devina instrumentul PNL si sa incerce sa modifice o lege electorala.

In martie incep actiunile pregatitoare si procedurale pentru pregatirea alegerilor locale. Nu suntem de acord sa mai cream un astfel de precedent, ne trezim in toamna ca PNL vrea sa modifice prin guvern apolitic si legea alegerilor parlamentare. Decizia noastra poate fi considerata dura, dar e singura pe care am luat-o", a spus seful PSD.

Dragnea, despre alegerea primarilor in doua tururi: Riscam sa aruncam tara in aer

Nu in ultimul rand, acesta a declarat ca premierul Dacian Ciolos trebuie "sa organizeze alegeri nepartinitoare".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#liviu dragnea alegeri locale, #Dragnea boicot alegeri locale, #Dragnea aliante UNPR ALDE , #presedinte PSD