Ce a discutat Dragnea cu ministrul ungar de Externe si cand se va intalni cu Viktor Orban

Marti, 06 Februarie 2018, ora 13:44
4757 citiri
Ce a discutat Dragnea cu ministrul ungar de Externe si cand se va intalni cu Viktor Orban
Foto: Facebook / Liviu Dragnea

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a oferit, marti, cateva explicatii cu privire la discutiile purtate cu ministrul de Externe al Ungariei, anuntand totodata ca a fost de acord sa se intalneasca in curand cu premierul Viktor Orban, in calitate de lideri de partid.

Prezenta neanuntata public a ministrului Peter Szijjarto la Bucuresti si intalnirile neobisnuite pe care acesta le-a avut, luni, cu presedintii celor doua Camere ale Parlamentului au starnit numeroase semne de intrebare si au dat nastere la speculatii, in conditiile in care informatii despre discutiile purtate am aflat mai mult de la Budapesta.

Abordat, marti, de jurnalisti pe holurile Parlamentului, Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor, a prezentat cateva dintre subiectele discutate cu reprezentantul Ungariei, printre acestea fiind si Fundatia Gojdu.

"I-am spus dl ministru ca eu cred ca putem avea suficienta intelepciune, ambele parti, sa incepem o discutie serioasa si fara patima despre mosternirea Gojdu si nu a respins ideea", a subliniat Liviu Dragnea.

Un alt subiect mentionat de presedintele Camerei Deputatilor a fost legat de cele "cateva puncte pentru trecerea frontierei pe care se daduse acordul anul trecut si sunt intarziate".

"Nu am reusit sa aflu care e motivul. Am convenit sa informez Guvernul sa se deblocheze aceste puncte, sa se poata trece granita usor", a explicat liderul PSD.

Liviu Dragnea a mai spus ca discutia cu ministrul ungar de Externe a fost una "foarte buna" si ca i-a fost transmisa invitatia premierului Viktor Orban la o intalnire "in calitate de presedinti de partide".

"Am spus ca o transmit azi-maine cateva date posibile, sa aprofundam", a adaugat liderul PSD.

Intrebat de jurnalisti daca s-a discutat despre reinfiintarea Liceului maghiar de la Targu Mures, Liviu Dragnea a recunoscut ca subiectul a fost abordat.

"I-am spus ca legea e initiata si in curs de adoptare. Majoritatea guvernamentala o sustine si o vom adopta si o trimitem la promulgare", a declarat Liviu Dragnea.

Pe de alta parte, intrebat daca majoritatea parlamentara va vota pentru ca ziua de 15 martie sa fie declarata zi de sarbatoare pentru comunitatea maghiara, Liviu Dragnea a raspuns: "Nu!".

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a precizat recent ca principala prioritate a formatiunii pe care o conduce in actuala sesiune parlamentara este adoptarea legii privind infiintarea Liceului maghiar din Targu Mures, subiectul fiind anterior intens discutat intre Bucuresti si Budapesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Dragnea ministru externe Ungaria , #presedinte PSD