Cinci cincinale cu Dragnea

Autor: Cristian Preda - profesor de stiinte politice
Luni, 19 Februarie 2018, ora 09:18
9261 citiri

Pe masura ce li se apropie streangul de gat, pesedistii vorbesc mai mult despre un viitor indepartat decat despre guvernarea in curs. Cel mai elocvent exemplu a fost oferit de inoxidabilul M. Oprisan.

Auzind ca partidul tine congres, fruntasul vrancean a anuntat ca pesedistii vor avea astfel ocazia de a livra Romaniei un program pentru urmatorii 25 de ani. Atat a stat si Ceausescu la putere.

De fapt, convocand congresul cu pricina, L. Dragnea calculeaza pe termen foarte scurt: el ar vrea sa tina slujba pesedista de reconfirmare in functie in martie, cu o saptamana inainte de termenul unui proces in care risca o noua condamnare. Seful PSD isi inchipuie ca judecatorii ar putea fi impresionati de o realegere a lui in unanimitate.

Alti pesedisti prefera intimidarea procurorilor. Asa, de pilda, un ex-deputat de Prahova, inculpat pentru trafic de influenta, s-a asociat cu un procuror suspendat si, profitand de poligonul de la Antena 3, au vrut s-o execute pe L.C. Kovesi. Nu le-a mers, intre altele fiindca s-a nimerit ca presedintele sa nu fie in vacanta si sa poata anunta astfel ca n-o schimba pe vedeta anticoruptiei.

Victima colaterala a acestei operatiuni (esuate) a fost ministrul Justitiei, T. Toader. Acesta a fost chemat de urgenta din Japonia, unde participa - tineti-va bine! - la un seminar despre "regenerare urbana". V. Dancila nu l-a adus acasa fiindca ministrul era complet strain de ce se discuta acolo, ci ca sa ceara schimbarea sefei DNA. Numai ca Toader a amanat iar decizia.

Iordache-alta-intrebare l-a prevenit pe succesorul sau ca nu poate repeta figura facuta cu Legile Justitiei, punand pe umerii parlamentarilor si revocarea mult-dorita de cei pe care presedintele i-a categorisit drept "penali". Despre Iordache s-a aflat si ca e membru in Comisia de etica a PSD. Da, asa ceva exista! Dar sa nu va asteptati sa ia si vreo decizie. In statut se spune ca pesedistii ar fi ingeri.

Restul lumii e compusa din "autisti", a zis Dancila. Adica, a tradus tot ea, din cei care "dezinformeaza si parasc tara la Bruxelles". Trasa de maneca de apostolii non-discriminarii, le-a cerut scuze "persoanelor cu tulburari din spectrul autismului". Pacat ca n-avem si apostoli ai claritatii, care sa-i ceara premierului sa dea un singur exemplu de para mincinoasa, dintre cele incriminate de ea.

Avem, insa, timp. Cu cinci cincinale pesediste in fata noastra, ceva-ceva tot vom afla.

Cristian Preda este profesor la Universitatea din Bucuresti (din 1992) si deputat european (din 2009).

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul susținut de PNL și PSD în lupta pentru Primăria Capitalei, deține mai multe bunuri decât cele care apar în declarația de avere, însă acestea sunt...
#congres PSD Dragnea, #Dragnea presedinte PSD , #presedinte PSD