Cu ce drept ne face prosti domnul Dragnea?

Sambata, 10 Februarie 2018, ora 10:26
8872 citiri
Cu ce drept ne face prosti domnul Dragnea?

Ca este fierbere mare in partidul majoritar, asta o stie toata lumea. Nu vreau sa scormonesc chiar ab ovo, dar tin minte ca, atunci cand liderul partidului forta excluderea fostului premier Grindeanu, i-a sarit in cap intreaga filiala Timis. Poate tensiunea n-ar fi fost stinsa nici astazi, daca dl Grindeanu nu se intorcea la "daddy", punandu-si cenusa in cap.

In opinia mea, dl Dragnea s-a rugat atunci de Grindeanu sa vina la impacare si nu invers, acesta si-a pus seful cu botul pe labe, iar iertaciunea a fost numai de ochii lumii, ca sa nu iasa liderul umilit.

Mai recent, cu greu si-a impus Dragnea consateanca in fruntea Guvernului. Stirile - atatea cate au transpirat - lasa de inteles ca discutia a fost aprinsa, iar liderul a trebuit sa organizeze doua CExN, unul dupa altul, ca sa cada la intelegere cu ai lui privind Guvernul.

Si mai recent, aflam - nu "pe surse", cum crede "daddy" ci chiar din comunicatul de presa al OJ PSD Iasi - ca acolo "a fost amanata sedinta de astazi (joi n.red.) in care trebuiau sa fie exclusi Mihai Chirica, Sorin Iacoban si Gabriel Harabagiu".

Trebuiau sa fie exclusi? Amanata? De ce trebuiau sa fie exclusi, stie tot satul: grupul s-a facut solidar cu primarul Mihai Chirica, iar acesta s-a declarat de mai multa vreme dizident anti-Dragnea. De ce s-a amanat excluderea rezulta din comunicat:

"Nu trebuie sa actionam sub imperiul emotiilor si al orgoliilor". Ale cui orgolii? Citesc printre randuri ca ale celui care a dispus matrasirea iesenilor. Insusi comunicatul emis de OJ Iasi se incheia cu o fraza a la Pythia: "Aceasta este fotografia de etapa. In momentul in care Organizatia Judeteana a PSD Iasi va lua alte decizii, cu siguranta ca le vom face publice".

"Alte decizii" a luat chiar a doua zi. Cei trei au fost exclusi vineri din PSD, iar dl Chirica a si dat presei o explicatie care face trimitere indirecta la Dragnea & Co: "Cei care au votat pentru excluderea mea sunt cei care au sustinut OUG 13 si revolutia fiscala".

Hotararea finala privind excluderea urmeaza sa fie luata saptamana viitoare in Comitetul Executiv Judetean al organizatiei, dar n-am nicio indoiala ca si "Comitetul" sta sluj tot in fata lui "daddy".

Mai aproape de centru, dar si mai penibil, s-a desfasurat confruntarea "colegiala" dintre Liviu Dragnea si Codrin Stefanesu, cam ca la usa cortului. In final, Liviu ii atragea atentia lui Codrin ca el e seful in partid, iar acesta ii raspundea sec: "inca".

E tare. Nu cred ca-si permitea sa spuna acest "inca", daca nu simtea in jur glasuri care murmurau si care la o adica sunt gata sa-i dea jupanului un branci pe scari, poate in stilul in care i l-a dat el candva colegului Ponta.

Retin ca nu mai e ca pe vremuri cand partidul dispunea (tot prin vot, draga "daddy") executia lui Geoana, a lui Ponta, Catalin Ivan (ramas cam neexecutat), Grindeanu (iertat intre timp) sau Tudose, care a scapat ridicand steagul alb si abandonand lupta.

Pe acest fond al evenimentelor care il pun intr-o lumina mizerabila, mi se pare deplasat modul cum a reactionat dl Dragnea vineri in Parlament, cand a fost intrebat de ziaristi despre eventuala schimbare din functii a lui Nicolae Badalau si a lui Codrin Stefanescu:

"Nu facem executii in PSD (...) Continua seria de fake news. Eu nu-mi dau seama ce se va intampla cu prostii astia care tot anunta lucruri de foarte mult timp ca se intampla in PSD si, ulterior, nu se intampla. Nu ajung la un moment dat la un nivel in care sa spuna: Domn'e, ne facem de ras? Adica nu exista asa ceva" (sic).

Cum nu faceti executii, domnule Dragnea? N-ati executat in aceeasi zi trei deodata, pe Chirica, Iacoban si Harabagiu de la Iasi? Nu l-ati executat pe Ponta de mai multe ori? Nu l-ati executat cu o furie oarba pe nevinovatul Grindeanu, caruia, daca erati sultan, i-ati fi taiat si capul? Nu l-ati pus pe Tudose sa-si faca singur harakiri?

Dar nu atat duplicitataea dlui Dragnea ma deranjeaza, cat limbajul proliferat la adresa jurnalistilor, gratulati cu sintagma "prostii astia care tot anunta lucruri...". Ma deranjeaza pentru ca imi aduce aminte de o cugetare a unuia, Voltaire, despre care nu stiu daca a auzit dl Dragnea: "Niciodata nu-l fac pe un altul prost, ca sa nu dau de inteles ca ma cred eu mai destept ca el".

Ei da, prostii au anuntat la timpul sau ca Dragnea ii trage presul de sub picioare lui Ponta, ca il vaneaza pe Grindeanu, ca a pus ochii pe Tudose si toate s-au adeverit.

"Prostii" au simtit demult ca Mihai Chirica este pe tobogan. Si s-a adeverit. La observatia "prostilor" ca dl Badalau a fost schimbat din functia de vicepresedinte al Senatului, dl Dragnea a replicat ritos: "La noi in partid se intampla votul. Votul niciodata nu e o executie".

Votul nu e executie? Adica, excluderile de la Iasi nu s-au facut cu vot comandat de la Bucuresti? Iar comanda se observa din urmatoarele cuvinte care i-au scapat vineri sefului PSD Iasi, printre dinti: " Eu vreau sa colaborez cu domnul primar Chirica, pentru ca avem proiecte importante de dus la capat impreuna".

Mie asta imi suna ca un fel de "adio, dar raman cu tine". Este argumentul forte la ideea ca la PSD votul este o executie si nu altceva, ca executia o ordona Dragnea, iar cei care o aplica o fac adesea contre coeur. De prosti nu vorbesc, pentru ca n-au loc in aceasta ecuatie si nici nu intra in vocabularul meu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Codrin Stefanescu PSD, #Mihai Chirica exclus PSD, #Nicolae Badalau PSD, #Liviu Dragnea excluderi partid , #presedinte PSD