Cultul Penticostal se alatura celor care ii cer lui Dragnea sa renunte la legea defaimarii

Marti, 16 Februarie 2016, ora 17:05
6032 citiri
Cultul Penticostal se alatura celor care ii cer lui Dragnea sa renunte la legea defaimarii
Foto: Arhiva Ziare.com

Reprezentantii Cultului Penticostal din Romania au trimis o petitie tuturor grupurilor parlamentare in care solicita respingerea legii defaimarii, initiata de presedintele PSD Liviu Dragnea, explicand ca o considera nociva "pentru libertatea gandirii si a opiniilor, pentru libertatea de exprimare, precum si pentru libertatea religioasa".

In document, se manifesta "profunda ingrijorare" fata de anumite prevederi ale legii, informeaza Coalitia romanilor pentru combaterea coruptiei, care publica in facsimil comunicatul remis presei sub semnatura pastorului Moise Ardelean, presedintele Cultului Penticostal.

"Expunerea de motive a domnului deputat Nicolae-Liviu Dragnea se limiteaza la generalitati de ordin ideologic. Justificarea nu cuprinde un studiu sociologic amanuntit care sa identifice si sa delimiteze clar o problema la nivelul corpului social romanesc", se arata in comunicatul citat.

De asemenea, se subliniaza faptul ca "textul proiectului de lege nu prevede strict crearea de programe educationale, ci si masuri punitive".

Nemultumirile sunt legate si de definirea vaga a conceptului de "defaimare sociala".

"Initiatorul legii nu explica in ce fel ar putea fi o persoana 'pusa in situatie de inferioritate pe temeiul apartenentei sale la un anumit grup social'. Premisa acestei definitii pare a fi ca anumite grupuri sociale sunt caracterizate de o anumita inferioritate, dar ca cetatenii tarii nu au voie sa faca referire la respectiva dimensiune, mentionarea ei fiind considerata contraventie si pedepsita prin lege. Daca, in schimb, Legea porneste de la premisa ca toate grupurile sociale enumerate de lege sunt egale in demnitate, rezulta ca niciun membru al acestor grupuri nu poate fi pus, in sens obiectiv, in situatie de inferioritate pe temeiul apartenentei sale.

Incapacitatea legislatorului de a introduce criterii obiective de masurare a felului in care o persoana a fost 'pusa in situatie de inferioritate' deschide o adevarata Cutie a Pandorei pe taram legislativ", sustin liderii penticostali.

Macovei: Legea defaimarii e o gluma proasta. Nu vrem jurnalisti la inchisoare!

Dupa ce a promovat legea defaimarii, Dragnea a fost trollat - mii de injuraturi pe pagina sa de Facebook (Video)

Pe de alta parte, acestia subliniaza faptul ca "introducerea in textul legii a conceptului de 'orientare sexuala' este de natura sa duca la restrangerea severa a libertatii de expresie, libertatii de constiinta si libertatii religioase".

"Potrivit Bibliei si potrivit traditiei crestine bimilenare, relatiile sexuale intre persoane de acelasi sex sunt impotriva naturii umane, constituie pacat (Epistola catre Romani 1:26-28), ele fiind incompatibile cu preceptele eticii crestine si cu apartenenta la Biserica Domnului si Mantuitorului nostru Isus Hristos (1 Corinteni 6:9, 1 Timotei 1:10) ", se arata in documentul citat.

Conducerea Cultului Penticostal atentioneaza asupra faptului ca "atat forurile de conducere ale bisericilor crestine din Romania, cat si credinciosii din toate confesiunile, isi rezerva dreptul de a afirma public ca relatiile homosexuale, agenda minoritatilor LBGT, promovarea ideologiei LBGT in scoli si in spatiul public, casatoria intre persoane de acelasi sex etc. sunt ireconciliabile cu mesajul Scripturii si cu fundamentele morale pe care s-a construit Europa".

Ambasadorul SUA, despre legea defaimarii a lui Dragnea: Ne opunem legilor care interzic exprimarea ofensatoare cu pretul libertatii de exprimare (Video)

Plangere penala pe numele lui Liviu Dragnea la Parchetul General, pentru legea "defaimarii"

Ei reamintesc faptul ca insusi Cultul Penticostal, minoritar in Romania, a fost adesea "defaimat si stigmatizat in mass-media, pe forumuri si retele sociale", dar subliniaza faptul ca "respectul pentru aproapele nostru nu poate fi 'decretat' pe cale legislativa", ci se deprinde in familie si se cultiva la scoala.

"In baza considerentelor de mai sus, solicitam membrilor Camerei Deputatilor respingerea proiectului de lege nr. 649/2015, pe care il consideram nociv pentru libertatea gandirii si a opiniilor, pentru libertatea de exprimare, precum si pentru libertatea religioasa", se arata in documentul citat.

Legea defaimarii, sau a tolerantei cum a incercat Liviu Dragnea sa o redenumeasca, se afla pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor, urmand sa fie supusa la vot final.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Cultul Penticostal Dragnea legea defaimarii , #presedinte PSD