Dragnea: 2,25% nu este o taxa in plus. Din pacate, s-a explicat si comunicat prost

Joi, 26 Octombrie 2017, ora 20:12
4935 citiri
Dragnea: 2,25% nu este o taxa in plus. Din pacate, s-a explicat si comunicat prost
Foto: Facebook/Liviu Dragnea

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, ca procentul de 2,25%, cunoscut drept "taxa de solidaritate", este de fapt o contributie cumulata si nu o taxa in plus, el subliniind ca pe aceasta tema s-a explicat si comunicat prost.

"Nu a fost vorba niciodata de vreo taxa de solidaritate sau de vreo taxa in plus. Noi vorbim de mutarea contributiilor de la angajator la angajat in sensul... din contul angajatorului in contul angajatului, adica angajatul sa aiba o contributie la pensie mai mare prestand aceeasi munca", a spus Dragnea.

"Contributiile in total sunt 39,25%. Noi am spus ca le vom face 35%, ceea ce se si intampla. In schimb, exista o decizie europeana in asa fel incat in anii urmatori sa poata sa se faca corelari si ajustari si reglaje pentru cetatenii europeni care lucreaza in diverse state intre anumite categorii de contributii - ajutor de somaj, creante salariale, concedii...sunt patru sau cinci categorii care trebuie sa se regaseasca. Aceste patru-cinci contributii sunt prinse intr-una singura astfel incat de la 39,25% se duce la 37,25%", a adaugat Dragnea.

El a precizat ca angajatul primeste o contributie mai mare la pensie si o contributie mai mare la Casa de Sanatate, iar angajatorul nu plateste nimic in plus, cheltuiala totala a angajatorului nefiind mai mare.

"Angajatul va avea un venit net mai mare si angajatorul nu mai face cinci ordine de plata, face un singur ordin de plata iar statul hotaraste prin fiecare lege a bugetului de stat cat din acesti 2,25% care reprezinta o contributie cumulata, nu o taxa in plus, se duce pe somaj, pe creante salariale, pentru ca au fost ani in care, de exemplu, la ajutorul de somaj erau excedente si toata lumea se uita la acei bani pentru ca nu putea sa-i foloseasca in alta parte. Este foarte simplu", a adaugat Dragnea.

Intrebat daca, in acest caz, oamenii nu au inteles despre ce este vorba, liderul PSD a raspuns: "Oamenii au inteles ce li s-a explicat. Din pacate s-a explicat prost. Nu e vorba de nicio taxa in plus, a fost comunicata prost".

Ministrul de Finante, Ionut Misa, a prezentat, joi, masurile pe care Guvernul intentioneaza sa le aplice din 2018. O masura anuntata de ministrul de Finante a fost reducerea contributiilor sociale si cresterea acestora in dreptul salariatilor.

Iata masurile anuntate de ministrul Ionut Misa:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Dragnea taxa solidaritate, #Dragnea contributie asiguratoare de munca, #PSD masuri fiscale 2018 , #presedinte PSD
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
Poza Naoi
Naoi
rank 5
Sa taca Dragnea.Daca aude premierul Tudose, ii remaniaza pe cei doi.