Dragnea: Abia acum Justitia a primit independenta totala. Strict juridic, MCV nu mai are nicio baza legala din 2010

Luni, 01 Octombrie 2018, ora 23:02
10409 citiri
Dragnea: Abia acum Justitia a primit independenta totala. Strict juridic, MCV nu mai are nicio baza legala din 2010
Foto: Arhiva Ziare.com

Liviu Dragnea s-a aratat "extrem de dezamagit" de pozitiile adoptate, luni seara, in comisia LIBE de prim-vicepresedintele CE, Frans Timmermans, si de ceilalti oficiali europeni prezenti la dezbatere. Liderul PSD a sustinut ca de-abia acum Justitia a obtinut independenta totala si ca MCV nu mai are o baza legala din 2010.

Declaratiile au fost facute intr-o interventie telefonica la Antena3, dupa incheierea sedintei comisiei LIBE in care Romania a fost avertizata ca a facut pasi inapoi pe mai multe planuri.

Citeste mai multe despre: Timmermans avertizeaza guvernul PSD: Situatia din Romania s-a degradat. Am fost socati de imaginile cu protestatari agresati, ei nu erau huligani (Video) .

Liviu Dragnea a sustinut ca au fost trimise la Bruxelles mai multe documente scrise cu privire la modificarile aduse Legilor Justitiei, dar "nimeni n-a avut niciun fel de reactie" si, mai mult, "nu s-a spus care au fost articolele de lege care influenteaza independenta Justitiei".

Liderul PSD a subliniat ca "dimpotriva", abia acum, dupa ce s-au modificat Legile Justitiei, "au fost scosi actorii politici" din joc.

"Asta inseamna independenta totala! Dar asta poate deranjeaza", a afirmat Dragnea.

In plus, el a precizat ca au fost informati membrii CE, europarlamentarii si alti oficiali de la Bruxelles cu privire la "ceea ce noi consideram a fi dovezi, probe, filme, declaratii care arata derapaje ingrozitoare si violari ale drepturilor omului in lupta impotriva coruptiei".

"Nu am simtit niciun fel de cooperare, asa cum ar fi trebuit sa fie, cum era prevazut in MCV", s-a aratat el indignat.

Mai mult, desi "s-a atras atentia" asupra unor aspecte incorecte din rapoartele MCV, ele "nu au fost corectate", a apreciat Dragnea. In schimb "sefii serviciilor secrete si cei care au comis abuzuri au fost decorati de diverse state", la fel si unii magistrati, s-a aratat el nemultumit.

"S-au reinviat procedeele fostei politii politice, Securitatea!", a mai acuzat, printre altele liderul PSD.

In context, liderul PSD a reamintit ca Mecanismul de Cooperare si Verificare a fost introdus in baza unei clauze de salvgardare, prevazuta de tratatul de aderare.

"Clauza a expirat la 1 ianuarie 2010. Strict juridic, MCV nu mai are nicio baza legala, dar vad ca in continuare se vorbeste de el. Cred ca ar trebui sa se puna capat acestui mecanism", a subliniat Liviu Dragnea.

In ceea ce priveste protestul diasporei, si el discutat in sedinta comisiei LIBE, Liviu Dragnea a parut mirat de pozitia sustinuta de Frans Timmermans si de cei care au criticat Guvernul de la Bucuresti, sustinand ca protestul din 10 august ar fi fost "neautorizat" si "ilegal", cu toate ca legea din Romania nu prevede autorizarea protestelor.

Liviu Dragnea a mai afirmat ca jandarmii s-au comportant exact asa cum se comporta si fortele de ordine din alte tari membre UE, concluzionand ca, "daca jandarmii din Romania au actionat exagerat, inseamna ca in toata UE se actioneaza exagerat".

Cat despre referendumul din 6-7 octombrie, "nu cred ca dl Timmermans poate sa spuna poporului roman cum trebuie sa voteze", a spus el, afirmand ca "trebuie sa ne batem" pentru a ne exprima propriile opinii.

"Nu cred ca trebuie sa fim politically correct ca sa dam bine la nu stiu ce 'porti inalte' (...) Putem sa adoptam si aceasta pozitie, a ghiocelului, dar eu unul n-am sa fac asta", a avertizat liderul PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Dragnea comisia LIBE Timmermans , #presedinte PSD