Dragnea cere ancheta sa se afle daca SRI a informat MAI despre huligani: Multi au spus ca au fost platiti bine

Joi, 02 Februarie 2017, ora 19:41
5788 citiri
Dragnea cere ancheta sa se afle daca SRI a informat MAI despre huligani: Multi au spus ca au fost platiti bine
Foto: Ziare.com

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat ca a cerut sefului Comisiei de control al activitatii SRI, Adrian Tutuianu, sa stabileasca in ce masura poate verifica daca SRI a transmis premierului, MAI si primarului general al Capitalei informari premergatoare declansarii violentelor din Piata Victoriei.

"Nu sunt specialist in functionarea SRI-ului, dar am tot auzit ca aveau si au in continuare obligatia printr-o structura interna ca in astfel de informatii sa informeze rapid si institutional prim-ministrul, ministru de Interne si, pentru ca era vorba de Bucuresti, si primarul Capitalei. Nu s-a facut asta.

Eu, ca presedinte al Camerei Deputatilor, i-am solicitat domnului Adrian Tutuianu sa analizeze daca exista atributii legale pentru Comisia SRI ca sa se verifice aceste lucruri. Nu este admisibil ca seful statului sa certe niste forte de ordine care aseara au prevenit niste violente gandite undeva si cred ca si finantate.

Multi colegi au spus in sala despre aceste lucruri ca acei huligani au fost platiti bine, dar acestea sunt vorbe intr-o discutie politica. Institutiile statului abilitate sper sa gaseasca raspunsul la aceste intrebari pentru ca sunt intrebari importante", a declarat Liviu Dragnea intr-o conferinta de presa.

Iata declaratiile lui Dragnea si ale premierului Sorin Grindeanu, din conferinta care a durat aproape o ora si jumatate

De asemenea, facand referire la protestele din Bucuresti si din tara, seful PSD considera ca presedintele Klaus Iohannis este autorul moral al violentelor de miercuri seara: "Felicit MAI si Jandarmeria, care au actionat exemplar. Astazi au fost certati de presedintele Romaniei, care este autorul moral al violentelor de aseara. Poate au fost certati ca sa fie intimidati".

Presedintele PSD a vorbit, astfel, despre schimbul de declaratii dintre MAI si SRI pe tema furnizarii de informatii premergator declansarii violentelor din Piata Victoriei.

In noaptea de miercuri spre joi, in jurul orei 01:00, SRI a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca a avut informatii despre prezenta ultrasilor in Piata Victoriei si ca acestea au fost transmise catre Ministerul Afacerilor Interne.

"Serviciul Roman de Informatii a actionat potrivit competentelor legale detinute, datele si informatiile obtinute cu privire la intentiile de organizare sau deturnare a actiunilor publice de protest din centrul Capitalei fiind transmise operativ institutiilor legal abilitate sa intervina pentru mentinerea ordinii si sigurantei publice.

In aceasta situatie a existat un schimb de informatii operativ, potrivit procedurilor stabilite la nivelul institutiilor, cu Ministerul Afacerilor Interne, la nivelul Secretarului de Stat Stefu Viorel si Bogdan Despescu-IGPR, precum si la nivelul Jandarmeriei si SPP", informeaza SRI.

Joi, referitor la schimbul de date dintre SRI si MAI, ministrul de Interne Carmen Dan a spus ca ea nu a primit "nicio informare cu privire la eventuale intentii de provocare", insa astfel de mesaje au fost primite de un secretar de stat in minister si de seful Politiei.

De aici rezulta faptul ca ministrul de Interne nu este informat de propriul secretar de stat in legatura cu posibile evenimente atat de grave.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Liviu Dragnea SRI informat MAI, #Dragnea SRI informatie Ministerul de Interne, #SRI informatii MAI huligani proteste , #presedinte PSD