Dragnea condamna crimele comunismului in fata lui Iliescu: Cerem iertare romanilor

Duminica, 18 Octombrie 2015, ora 13:40
3397 citiri
Dragnea condamna crimele comunismului in fata lui Iliescu: Cerem iertare romanilor
Foto: Ziare.com

Presedintele PSD Liviu Dragnea le-a propus social-democratilor condamnarea comunismului, rugandu-i sa se ridice in picioare si sa tina un moment de reculegere pentru victimele dictaturii ceausiste.

Asta s-a intamplat in timpul discursului pe care l-a tinut, duminica, la Congresul PSD de la Sala Palatului, in cadrul caruia delegatii social-democrati isi vor alege conducerea.

Congres PSD: Social-democratii isi aleg noua conducere - LIVE

"Fiind intr-un moment in care vreau sa incepem o noua etapa, va propun un gest simbolic, dar sincer si profund. Multa vreme nu am avut curajul sa ne asumam istoria sau sa raspundem la vibratiile poporului roman. Dreapta vrea sa faca un capital politic din unele drame ale istoriei de care nu suntem vinovati. Ne-am ferit sa ne asumam trecutul recent.

Nu am avut curajul sa condamnam crimele dictaturii comuniste. Nu ne-am asumat greseli facute in primii ani dupa Revolutie, cum ar fi evenimentele intamplate in Piata Univeristatii. Impacarea nationala e un obiectiv pentru care merita sa ne cerem iertare, chiar daca nu noi, cei care suntem astazi aici, suntem vinovati", a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD i-a rugat pe toti cei prezenti sa se ridice in picioare si sa pastreze un moment de reculegere pentru victimele comunismului.

"Vreau sa va ridicati in picioare si sa pastram un moment de reculegere pentru victimele dictaturii comuniste si sa cerem ieratare Romaniei si romanilor ca nu am facut acest gest pana acum", a spus Dragnea.

Social-democratii s-au ridicat in picioare, iar toate camerele de filmat au fost indreptate spre presedintele onorific al PSD Ion Iliescu.

Foto: Ziare.com

"Va multumesc! Din aceasta clipa privim spre viitor", le-a spus Dragnea delegatilor dupa cateva clipe, sala fiind cuprisa de aplauze puternice.

Dragnea, glume cu Ponta la Congresul PSD: Nu ne mai faci vreo nefacuta. Te taiem de la Facebook

La Congresul PSD de duminica, social-democratii isi vor alege noua conducere si vor vota noile modificari ale Statului partidului, stabilite vineri in Comitetul Executiv. Sunt 21 de candidati pentru 14 functii de vicepresedinte, dintre care 15 barbati si sase femei, iar pentru a doua functie in partid, cea de presedinte executiv, s-au inscris doi candidati, Valeriu Zgonea si Constantin Nita.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Dragnea condamna comunism, #Dragnea moment reculegere, #Dragnea comunism , #presedinte PSD