Dragnea contesta data alegerilor locale: Ciolos sa revoce hotararea! (Video)

Marti, 16 Februarie 2016, ora 15:20
6484 citiri
Dragnea contesta data alegerilor locale: Ciolos sa revoce hotararea! (Video)
Foto: Ziare.com

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat marti ca a trimis o scrisoare premierului Dacian Ciolos in care ii solicita sa revoce hotararea de Guvern prin care se stabileste data alegerilor locale, iar Executivul sa o adopte din nou odata cu toate celelalte hotarari care reglementeaza procedurile pentru alegeri.

"Am trimis primului ministru si in atentia celorlalti membri ai Cabinetului o solicitare de revocare a hotararii de Guvern care a fost data in graba, fara niciun fel de explicatie logica, prin care s-a stabilit data alegerilor locale.

Daca domnul prim-ministru vrea sa elimine toate zvonurile potrivit carora a adoptat in mare graba o hotarare de Guvern cu un singur articol, pentru a da posibilitatea celor de la PNL sa atace hotararea in contencios, pentru a ridica acolo exceptia de neconstitutionalitate, poate sa abroge acea hotarare de Guvern chiar in sedinta de maine (miercuri - n.red.).

Nu mai exista speta si o poate readopta atunci cand sunt gata si celelalte hotarari de Guvern care reglementeaza toate procedurile pentru alegeri", a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului.

Alegerile locale din 2016, de trei ori mai scumpe: Cand vor avea loc

El a adaugat ca aceste hotarari se pot adopta in prima sau a doua saptamana din luna martie, pentru ca "in istoricul adoptarilor hotararilor de Guvern pentru alegerile locale" acest lucru s-a facut cu o saptamana sau doua inainte de data limita.

"Nu a existat in istoria post-decembrista vreo situatie in care sa se adopte o hotarare de Guvern in care sa scrie ca intra in vigoare peste 45 de zile, iar celelalte hotarari care sunt mult mai importante, in care se reglementeaza toate procedurile, inca nu au fost elaborate.

Este clar ca aici este ceva in neregula. Noi mizam pe buna-credinta a premierului pe care a afirmat-o si pe care si-a asumat-o", a adaugat Dragnea.

Alegerile locale vor avea loc pe 5 iunie, dupa ce Guvernul a decis oficial, miercuri, aceasta data pentru votul primarilor si al celorlalti alesi locali.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Liviu Dragnea data alegeri locale, #Dragnea Ciolos alegeri locale , #presedinte PSD