Dragnea, despre Andronescu si Banicioiu: Cine mai comenteaza nu o mai poate face in interiorul partidului

Sambata, 10 Martie 2018, ora 20:06
9595 citiri
Dragnea, despre Andronescu si Banicioiu: Cine mai comenteaza nu o mai poate face in interiorul partidului
Foto: captura video / Facebook PSD

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat sambata, la finalul Congresului Extraordinar, ca votul s-a incheiat, iar membrii PSD care au ceva de discutat pe acest subiect nu mai pot sa faca acest lucru in interiorul partidului.

Referitor la faptul ca Ecaterina Andornescu si Nicolae Banicioiu, candidati la functia de presedinte executiv, au acuzat faptul ca nu pot sustine discursuri, liderul social-democratilor a spus ca niciodata in cadrul unui Congres discursul nu a putut sa influenteze votul.

"Ma tot starniti sa comentez si nu vreau. Sunt colegii mei si ii respect (...) Eu daca as fi tinut atat de mult sa candidez, spunand ca lumea ma doreste, ma iubeste, ma vrea, mai vin in plen sa sper ca un discurs intoarce sau nu intoarce (votul - n.red.)? In PSD cine este cunoscut este cunoscut de ceva timp, este stiut de bine, de rau, este apreciat sau nu. Niciodata la Congresul PSD oamenii nu sunt tinuti cu arcanul pe scaun. Daca sunt interesati, stau si asculta, daca nu, mai ies afara. Nu un discurs in cadrul Congresului poate sa influenteze votul atat de mult, adica sa debalanseze de la 200 de voturi la 3.000 de voturi. Cred ca niciun discurs, cel putin in Romania, n-ar putea sa faca asta", aafirmat acesta.

Liviu Dragnea a mai sustinut ca "in PSD nu poti sa impui pe cineva care n-are valoare".

"Numai cine nu cunoaste partidul asta, si eu ma tot mir ca dupa atatia ani si dupa atatea exemple, si in ultima perioada sunt colegi care spun ca sunt foarte vechi in partid si tot nu inteleg acest partid. Nu poti sa ataci partidul tau si dupa aia sa vii sa le ceri colegilor tai 'votati-ma, ca eu tin cu partidul'", a completat Dragnea.

Mai mult, el le-a dat de inteles posibililor contestatari ca daca nu vor mai putea comenta decat din exteriorul partidului.

"Eu imi doresc foarte mult ca dupa acest Congres toata lumea sa inteleaga si dupa spiritul acestui Congres, dupa atitudinea delegatilor la Congres, sa inteleaga ca marea masa a partidului nu mai accepta actiuni care sa aduca atingere sau sa reprezinte atacuri ale unor membri de partid impotriva acestui partid. Avem obiective mult mai importante, avem o responsabilitate majora pentru aceasta natiune si nu mai putem continua sa comentam, sa dam raspunsuri la tot felul de afirmatii care nici macar nu pot fi considerate acuzatii.

Este o diferenta, dupa parerea mea, semnificativa. Nu vreau sa comentez de ce, cine a candidat, de ce n-a candidat, este foarte bine. Stiti foarte bine ca am sustinut si am propus si colegii mei au fost de acord sa trecem peste orice conditii si oricine a dorit sa candideze sa poata candida. Este un vot democratic, corect, pe care l-a dat fiecare delegat fara sa ii fie impus de cineva si cu asta s-a inchis. Alegerile s-au incheiat astazi si oricine mai vrea sa discute despre acest subiect, nu cred ca mai poate face asta in interiorul partidului", a spus Liviu Dragnea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Dragnea Banicioiu Andronescu congres, #Dragnea rezultate alegeri congres , #presedinte PSD