Dragnea, despre cum vrea sa recastige increderea romanilor in PSD: Sa inlaturam stigmatul coruptiei

Duminica, 18 Octombrie 2015, ora 14:35
2018 citiri
Dragnea, despre cum vrea sa recastige increderea romanilor in PSD: Sa inlaturam stigmatul coruptiei
Foto: Ziare.com

Presedintele social-democratilor Liviu Dragnea a sustinut un amplu discurs duminica, la Congresul PSD organizat la Sala Palatului, in care a vorbit, printre altele, despre prioritatile formatiunii sale in ceea ce priveste bunastarea tuturor romanilor.

"Votul de duminica (trecuta - n.red.) este un moment zero de unde incepem constructia unui partid nou, autentic de stanga, care va pune pe primul loc oamenii. Este momentul sa spunem clar cine suntem. Vom face politica celor care lucreaza in marile intreprinderi si a celor care lucreaza in scoli si gradinite si care au grija de copiii nostri, a medicilor si asistentelor care isi petrec zilele de nastere facand de garda, celor care lucreaza in supermarketuri si care nu au sambata si duminica liber, care lucreaza peste program si care nu au curaj sa ceara bani in plus de frica sa nu-si piarda locul de munca.

Vom face politica celor care inoveaza, care creeaza, care duc mai departe traditiile romanesti, celor care au plecat la munca in strainatate. Ei sunt cei care au ajutat Romania sa treaca prin criza financiara, nu taierile salariale, ci banii pe care i-au trimis acasa acesti oameni, muncind din greu, uneori in conditii umilitoare", a punctat Liviu Dragnea.

Congres PSD: Social-democratii isi aleg noua conducere - LIVE

Cu aceasta ocazie, liderul PSD a asigurat ca partidul sau "va trece in curand prin Parlament votul prin corespondenta, cu sau fara sprijinul Opozitiei".

De asemenea, Dragnea a subliniat ca PSD va pune comunitatea in centrul activitatii sale politice, "acolo unde oamenii isi traiesc viata de zi cu zi, unde au nevoie de caldura, apa, spital curat, locuri de munca si drumuri asfaltate".

Stigmatul coruptiei in PSD

"Trebuie sa schimbam logica in care noi gandim programele politice, dar nu vom putea face asta daca nu ne schimbam noi. Nu vom putea recastiga increderea oamenilor daca nu vom inlatura stigmatul coruptiei, conteaza ce cred ei despre noi", a declarat Dragnea.

Dragnea, glume cu Ponta la Congresul PSD: Nu ne mai faci vreo nefacuta. Te taiem de la Facebook

Seful-social democratilor a propus includerea in Statutul PSD a unor criterii de integritate, care sa ajute partidul sa recastige increderea romanilor.

"Am votat in primavara niste criterii de integritate care sunt foarte bune si ar putea fi si foarte eficiente daca ar fi aplicate. Va spun cu inima stransa, stiind ca aplicarea lor ii poate dezamagi sau ii poate nedreptati pe unii, dar, pe de alta parte, va spun cu inima deschisa ca aplicarea lor e singura solutie pentru a incepe sa recastigam increderea oamenilor. Ele au rol sa previna, nu sa pedepseasca.

Acum, criteriile nu sunt incluse in Statutul partidului, dar vreau sa fiti de acord sa realizam un Cod de conduita care sa cuprinda mai mult decat acele criterii adoptate in primavara si pe sa il supunem unei dezbateri serioase in partid in luna care urmeaza, iar apoi sa-l adoptam definitiv si sa-l aplicam fara exceptie", a detaliat Liviu Dragnea.

In al doilea rand, liderul PSD a sustinut ca "trebuie sa le dam mai multa putere celor 450.000 de membri care au votat duminica trecuta" si le-a propus delegatilor aflati in sala ca presedintii de organizatii judetene sa fie alesi de toti membrii din judetul respectiv.

Dragnea condamna crimele comunismului in fata lui Iliescu: Cerem ieratare romanilor

De asemenea, Dragnea a mentionat ca PSD trebuie sa le deschida usa tinerilor pregatiti si doar cei care muncesc sa poata ocupa functii de conducere, nicidecum prin nepotism.

"Sunt multi oameni care vor sa se inscrie in partidul nostru, dar exista sefi de organizatii locale care vor sa pasteze organizatia doar pentru ei si familia lor si nu accepta aceste inscrieri. Vreau sa va spun ca acest lucru nu se va mai intampla de saptamana viitoare. Acestor tineri trebuie sa le deschidem usa ideologica a stangii", a punctat presedintele PSD.

La Congresul PSD de duminica, social-democratii isi vor alege noua conducere si vor vota noile modificari ale Statului partidului, stabilite vineri in Comitetul Executiv. Sunt 21 de candidati pentru 14 functii de vicepresedinte, dintre care 15 barbati si sase femei, iar pentru a doua functie in partid, cea de presedinte executiv, s-au inscris doi candidati, Valeriu Zgonea si Constantin Nita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dragnea coruptie PSD, #Dragnea nepotism PSD, #Dragnea Congres PSD , #presedinte PSD