Dragnea, despre suspendarea lui Iohannis: Daca e bine pentru Romania, fara nicio ezitare

Marti, 27 Decembrie 2016, ora 16:57
5287 citiri
Dragnea, despre suspendarea lui Iohannis: Daca e bine pentru Romania, fara nicio ezitare
Foto: B1 TV

Liviu Dragnea a anuntat, marti, ca va fi facuta la nivelul coalitiei de guvernare o analiza in legatura cu decizia luata de Klaus Iohannis de a o respinge pe Sevil Shhaideh ca premier. Liderul PSD sustine ca Iohannis isi doreste sa fie suspendat si de aceea a inceput acest razboi politic, insa daca va ajunge la concluzia ca e mai bine pentru Romania ca presedintele sa fie suspendat, nu va ezita sa o faca.

"Am vorbit cu colegii mei si maine sau cel tarziu poimaine o sa trebuiasca sa luam o decizie. Parafrazanu-l pe cel care a vorbit la ora 12:00 (Klaus Iohannis, n.red.) vreau sa cumpanesc foarte bine. Dar nu intre un interes personal sau de grup, ci intre ceea ce este bine sau rau pentru Romania. Nu va fi o decizie usoara.

E o avalansa de mesaje pe care le-am primit in ultimele ore de la oameni care se simt jigniti si care cer suspendarea presedintelui. Nu este o decizie foarte usoara. Daca in urma acestei analize vom ajunge la concluzia ca pentru tara e bine sa il suspendam, nu o sa am nicio ezitare. Ne gandim serios la posibilitatea constituirii unei comisii care sa analizeze daca gestul presedintelui este constitutional sau nu", a anuntat Liviu Dragnea.

Citeste si Tariceanu: Iohannis mi-a spus ca vrea sa declanseze un razboi total

Liviu Dragnea a adaugat ca a fost stupefiat de decizia lui Iohannis si ca oricat a incercat nu a reusit sa gaseasca niciun motiv constitutional pentru ca Sevil Shhaideh sa fie respinsa.

"Parerea noastra este ca acest om vrea sa declanseze o criza politica in Romania", a punctat liderul PSD.

Acesta a precizat ca dupa consultarile cu partidele, Iohannis a sunat-o pe Shhaideh si a invitat-o sa discute despre programul de guvernare, spunandu-i ca o sa o numeasca. Dragnea a infirmat informatia aparuta in presa potrivit careia Iohannis a sunat-o marti pe Shhaideh si a anuntat-o ca nu o va numi.

"Nu m-a sunat deloc presedintele. Nici macar pe doamna Sevil nu a sunat-o. Daca tot ai sunat-o joi si i-ai spus pregateste-te, macar sun-o inainte. Joi a sunat. Domna Sevil a intrebat-o daca e luni, ca e pregatita, ca voiam sa avem in Guvern si raspunsul a fost: 'Dar nu e nicio graba. Nu ne grabeste nimeni'", a spus liderul PSD.

"Inteleg ca Iohannis nu vrea sa respecte votul din 11 decembrie, nu vrea categoric sa dea Guvernul acestei majoritati votate de romani. Cred, sunt aproape sigur, ca si dumnealui si ceilalti acoliti sunt speriati de doua lucruri. Primul lucru: posibilitatea certa ca programul de guvernare votat de romani sa fie pus in practica in anii urmatori si romanii sa inceapa sa traiasca mai bine, ceea ce il deranjeaza.

Si al doilea lucru. De faptul ca a inteles ca noi nu vrem sa mai perpetuam un sistem ocult si toxic pentru Romania. Asta nu il indreptatea sa anunte decizia de azi in dispret total fata de romanii care au votat", a continuat Dragnea.

Presedintele PSD a adaugat ca in opinia sa tot ce a facut Iohannis a fost o mascarada,

"Si ceea ce i-a spus lui Sevil Shhaideh si ce a mai vorbit. De la inceput a avut in minte ceea ce i-a spus lui Tariceanu marti ca vrea sa declanseze un razboi total cu PSD, ca voturile nu conteaza", a adaugat Dragnea.

Dragnea: Orice alta propunere era gasit ca inca de la gradinite avea simpatii al-Qaida

El a adaugat ca nu are ce sa isi reproseze, dar ca Sevil Shhaideh a gresit ca a ca l-a luat in serios pe Iohannis si ca s-a pus pe treaba. Mai mult, a spus Dragnea, el nu crede ca serviciile secrete au avut vreun amestec in decizia lui Iohnnis.

"Nu cred ca vreun serviciu sau SRI a influentat aceasta decizie. Asa cred eu. Pentru ca SRI a dat aviz pozitiv si cand a fost numita secretar de stat, si cand a fost numita ministru. La ce s-a ajuns... sa se distruga o familie, sa vad si sa aud lucruri care ne aduc aminte de evul mediu, xenofobie, imi arata o foarte mare disperare din partea unora. Eu vreau sa le spun ca majoritatea in Parlament o avem. Imi pare rau ca nu au fost constienti de asta. Parlamentul e locul in care se fac legi, dar si locul in care se stopeaza anumite abuzuri facute de anumite legi.

Ce sa imi reprosez? Am avut votul legitim ca eu sa fiu propunerea? Am spus ca nu vreau sa fortez o lege, sperand ca venin cu o alta propunere facuta in mod cinstitit. Am crezut ca acest om va tine cont de modul in care am procedat eu. Va garantez ca orice alta propunere era gasit ca inca de la gradinite avea simpatii al-Qaida", a punctat Dragnea.

Liderul PSD a spus ca este posibil ca orice alta propunere va face presa sa scrie despre aceasta ca este "agent KGB, sau nu semiterorist, ci terorist de-a binelea sau coruptul coruptilor".

"Am ascultat ca si dvs ce a spus Tariceanu, in discutia de marti a spus ca nu vrea sa dea Guvernul PSD-ului. Ce garantie am avea noi ca trimitem o alta propunere si nu va fi tavalita de nu stiu ce site-uri ca a facut nu stiu ce cand era mic. Iresponsabilitatii prezentate astazi la ora 12:00 vreau sa ne opunem cu responsabilitate. In opinia mea, presedintele vrea suspendarea, pentru ca se gandeste ca se poate reinventa. Putem lua o decizie la o decizie negativa, dar am vrut sa cumpanim foarte bine", a mai spus Dragnea.

Acesta a exclus varianta de a se grabi si de a arunca tara intr-o criza politica.

"Noi avem o raspundere pentru toata tara, avem de pus in practica un program de guvernare. Sigur o sa ne mai gandim daca nu mergem pe suspendare, daca nu cumva ajungem tot acolo pentru ca omul nu are de gand sa se instaleze acest Guvern. Saptamana trecuta se vorbea ca nu o va numi pe Shhaideh si ca o va lungi pana cand vom ceda noi", a adaugat presedintele PSD, incheiand prin a cere scuze romanilor ca "un om reuseste sa ne faca sa nu avem sarbatori fericite".

Reactia lui Liviu Dragnea vine dupa ce Klaus Iohannis a respins propunerea PSD si ALDE ca Sevil Shhaideh sa ocupe functia de premier.

Vezi reactiile de pe scena politica dupa anuntul lui Iohannis

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Liviu Dragnea Iohannis Shhaideh, #Sevil Shhaideh respinsa premier, #Iohannis respins Shhaideh , #presedinte PSD