Dragnea, despre votul pe ridicarea imunitatii: Mie imi face rau fizic sa decid destinul unui om

Duminica, 29 Noiembrie 2015, ora 12:18
5034 citiri
Dragnea, despre votul pe ridicarea imunitatii: Mie imi face rau fizic sa decid destinul unui om
Foto: Captura Pro TV

Presedintele PSD Liviu Dragnea a revenit, duminica dimineata, cu lamuriri despre demisia lui Victor Ponta din functia de premier, vorbind, de asemenea, si despre rolul actual al fostului prim-ministru in partid.

Liviu Dragnea a dezvaluit ca Victor Ponta l-a sunat in dimineata care a urmat primei zile de dupa masivele proteste in urma incendiului din Colectiv si s-au intalnit chiar acasa la liderul PSD. Atunci, Ponta l-a anuntat ca isi da demisia din functia de premier, in urma unei discutii pe care a purtat-o marti seara cu Gabriel Oprea.

"M-a sunat in acea dimineata, ne-am vazut la mine acasa. Mi-a spus ca a avut o discutie cu Gabriel Oprea si ca e gata sa-si predea mandatul. A spus ca asa considera ca e bine, ca sa nu creasca tensiunea. Avea si un necaz in familie si a spus ca vrea sa faca acest anunt pana in pranz. Mi-a parut rau", a declarat Dragnea, invitat la emisiunea "Dupa 20 de ani" difuzata de Pro TV.

Liderul social-democrat a lamurit si de ce publicul a aflat de la el, cu jumatate de ora inainte ca Ponta sa faca anuntul, ca premierul a decis sa plece de la Palatul Victoria.

"A zis ca e bine sa ies eu ca partidul sa fie sigur ca nu a facut acest gest fara sa se consulte cu noi. Au fost colegi suparati ca Victor a cedat. Dar le-am spus sa nu uitam tensiunea acelor zile. Nu era foarte usor sa vezi in fiecare seara la televizor ce se intampla in Piata Universitatii si nu era usor sa rezisti. Le-am spus sa nu uitam insa ce a facut Ponta ca premier, a fost cel mai bun de la Revolutie", a precizat Dragnea.

In opinia sefului PSD, daca Gabriel Oprea si-ar fi dat atuncti demisia din functia de ministru de Interne, Guvernul Ponta ar fi ramas in picioare.

Liviu Dragnea a vorbit si despre rolul actual al lui Victor Ponta in PSD. "Este un fost presedintele foarte bun. Eu sper ca Ponta sa ajute partidul asa cum si partidul l-a ajutat. E un om cu potential si cu viitor in politica. Acum trece printr-o perioada grea si il sprijin cat pot. Am trecut prin momente de cumpana impreuna, eu nu uit lucrurile astea", a subliniat Dragnea.

In ceea ce priveste ridicarea imunitatii lui Dan Sova in noul dosar de coruptie la DNA, Liviu Dragnea a insistat ca a anuntat "cu parere de rau" ca social-democratii vor vota in favoare cererii procurorilor de incuviintare a retinerii si arestarii preventive.

Imunitatea parlamentara, eliminata din Constitutie

Mai mult, Dragnea a declarat ca va sustine scoaterea imunitatii parlamentare din Constitutie cand va avea loc revizuirea.

"Mie imi face rau fizic sa decid eu, care nu sunt judecator, destinul unui om. Un judecator e pregatit sa imparta dreptatea, un parlamentar nu. Mi-e foarte greu sa decid soarta unui om. Nu noi trebuie sa ne incarcam cu asa ceva. Poate in '90 erau vremuri tulburi si s-au gandit la protectie, sa nu apara o putere abuziva, sa ia cu duba parlamentarii din Parlament. Acum nu mai e cazul, nu ne puteam gandi ca aici poate sa apara o dictatura", a explicat Dragnea.

In alta ordine de idei, seful PSD s-a aratat suparat pe parlamentarii social-democrati care lipsesc de la voturile pe legi sau ridicari de imunitati. Acesta a dezvaluit ca 12 membri PSD au votat impotriva Guvernului Ciolos, "pentru ca asa au considerat de cuviinta".

"Nu i-am mai intrebat de ce au votat asa. Probabil ca au vrut sa faca pe vedeta la televizor. A fost o discutie in Comitetul Executiv cu Dacian Ciolos, omul a raspuns civilizat la 28 de intrebari si chiar a impresionat colegii. Tine de caracter, ca tu membru al unui partid pe care spui ca il respecti, ar trebui sa si arati ca il respecti. Imaginea lor in partid incepe sa se deterioreze", a lamurit presedinele PSD.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Dragnea demisie Ponta, #Dragnea ridicare imunitate , #presedinte PSD