Dragnea, despre Ziua Maghiarilor: Nu stiu ce contine legea, dar nu vindem Transilvania

Luni, 19 Iunie 2017, ora 18:05
21353 citiri
Dragnea, despre Ziua Maghiarilor: Nu stiu ce contine legea, dar nu vindem Transilvania
Foto: TVR

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a dat de inteles ca sustine proiectul de lege propus de UDMR privind declararea zilei de 15 martie drept Ziua Maghiarilor din Romania, explicand ca discutiile pe proiect s-au purtat de mai multa vreme intre UDMR si coalitia guvernamentala PSD-ALDE.

Declaratiile au fost facute la scurt timp dupa ce comisiile de specialitate din Senat au aprobat, luni, in procedura de urgenta, un raport favorabil pentru propunerea legislativa privind consacrarea zilei de 15 martie ca sarbatoare a comunitatii maghiare, proiect depus la Parlament de UDMR in acest an, chiar de Ziua Maghiarilor de pretutindeni, adica 15 martie.

Raportul a fost aprobat in conditiile in care PSD-ALDE curteaza UDMR pentru a-i sustine motiunea de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu, care va fi votata miercuri.

Liviu Dragnea a sustinut ca votul dat pentru Ziua Maghiarilor nu ar fi ceva neobisnuit, pentru ca UDMR si coalitia PSD-ALDE au un acord in baza caruia discuta pe diverse teme inca de la preluarea guvernarii.

"Am avut saptamanal intalniri cu colegii de la UDMR, am stabilit asta dupa alegerile din 11 decembrie, in fiecare luni, liderii de grup se intalneau, aveam acord de colaborare parlamentara (...) Am inteles ca s-a spus la televizor ca am vandut Transilvania.

Nu vindem Transilvania, nu vindem nicio bucata din tara. Am discutat foarte mult ce putem face ca pe viitor, astfel de situatii, indiferent de majoritate, sa nu se mai intample in Romania", a sustinut Liviu Dragnea, spunand ca deocamdata nu isi poate da seama daca va trebui modificata legislatia sau chiar Constitutia, pentru ca situatii precum cea in care se afla acum Guvernul Grindeanu sa nu mai existe vreodata.

Intrebat de jurnalisti daca PSD a negociat cu UDMR mai multe legi favorabile minoritatii maghiare care se afla in comisii, Liviu Dragnea a raspuns: "Aceste legi nu au fost facute azi-noapte sau azi dimineata, ele sunt in procedura parlamentara de o perioada de timp, despre aceste legi cu UDMR si ALDE s-a discutat de la inceputul sesiunii".

"Eu nu stiu exact ce contine fiecare lege. Am discutat despre legea privind 15 martie, sunt si alte minoritati care au zile, turcii, tatarii. Si comunitatea maghiara si-a dorit asta", a mai argumentat presedintele Camerei Deputatilor, sustinand pozitia UDMR.

Intrebat cum s-au incheiat discutiile, Liviu Dragnea a raspuns: "A ramas ca colegii mei sa negocieze".

De asemenea, intrebat ce i-au promis cei de la UDMR, mai exact daca l-au asigurat ca vor vota motiunea de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu, Liviu Dragnea a raspuns: "Fara voturile UDMR, avem o majoritate confortabila pentru a trece motiunea, asta e bine de stiut".

Presedintele PSD s-a aratat relaxat si convins ca motiunea de cenzura va trece, a anuntat ca discutiile pentru formarea viitorului guvern vor incepe chiar in seara de miercuri, dupa vot, urmand ca deciziile sa fie luate in Comitetul Executiv al PSD, care va fi convocat "la o zi, doua".

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Dragnea Ziua Maghiarilor UDMR , #presedinte PSD