Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Dragnea i-a cerut lui Dancila sa-si cheme ministrii la apel pentru a lamuri atitudinea fata de descentralizare

Luni, 26 Martie 2018, ora 15:22
4992 citiri
Dragnea i-a cerut lui Dancila sa-si cheme ministrii la apel pentru a lamuri atitudinea fata de descentralizare
Foto: Facebook/Liviu Dragnea

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat, luni, ca i-a cerut premierului sa convoace joi o intalnire pentru a lamuri atitudinea membrilor Cabinetului fata de descentralizare, adaugand ca acest proces trebuie sa inceapa foarte rapid.

"Au fost mai multe interventii ale colegilor mei din BPN care s-au referit la o reticenta mare din partea membrilor Cabinetului in ceea ce priveste descentralizarea. Si anume - toti spun ca este foarte buna, dar nu acum.

Si am rugat-o pe doamna prim-ministru ca joi dupa-amiaza sa am si eu o intalnire, o sa-l rog si pe domnul Tariceanu sa vina, cu domnii si doamnele ministru pentru a lamuri o data pentru totdeauna atitudinea ministrilor fata de descentralizare. Este o decizie politica asumata si in programul de guvernare, asumata si in coalitie si este un proces care trebuie sa inceapa foarte repede", a declarat Dragnea, la finalul sedintei Biroului Permanent National al PSD, citat de Agerpres.

El a afirmat ca exista cadrul legal necesar pentru descentralizare. "Hai sa fim seriosi, nu e nevoie de modificarea Constitutiei pentru descentralizare", a sustinut liderul PSD.

"Avem cadru legal suficient, daca mai e cazul mai adoptam acte normative, dar, la ce avem acum, se poate realiza descentralizarea pe cadrul legislativ existent", a sustinut Dragnea.

Intrebat care ar fi principalele elemente ale descentralizarii, presedintele PSD a raspuns: "Lasati-ma sa vorbesc si eu cu ministrii, ca, dupa aia, spun ceva si ma duc joi si ma cearta".

Tariceanu, despre ministrii care se opun descentralizarii: Sa ne spuna Dragnea exact care sunt

Calin Popescu-Tariceanu a spus, luni, ca e nevoie de o discutie cu presedintele PSD, Liviu Dragnea, pentru ca acesta sa spuna exact care sunt ministrii care se opun procesului de descentralizare.

"Am vazut declaratia domnului Dragnea, cred ca e nevoie sa facem o discutie si sa ne spuna exact ministrii care vad ca ar fi problemele sau cu ce probleme se confrunta. Eu cred ca nimic nu este mai important decat a face o descentralizare profunda. Cred ca ideea de a tine in mana toate deciziile, si ministrii, aici fiecare trebuie sa intelegeti, au nu numai o problema de administrare, dar si o problema de orgoliu.

Fiecare vrea sa fie mai important, sa aiba o influenta mai mare in cabinet si acest lucru se intampla peste tot, nu e o problema romaneasca. Am vazut-o si in alte guverne, exista intotdeauna o concurenta intre membrii cabinetului, dar acest lucru nu trebuie sa fie o frana pentru descentralizare, pentru ca, altfel, pentru orice decizie, ca e vorba de autoritatile locale, ca e vorba de cetateni, trebuie sa intelegem ca nu e solutia de-ai plimba la Bucuresti pe toti pentru a le rezolva problemele si trebuie sa delegam responsabilitatile la nivel local", a declarat Tariceanu, la Parlament, citat de Mediafax.

Intrebat daca ministrii ALDE se confrunta cu astfel de probleme in domeniile pe care le gestioneaza, Tariceanu a raspuns ca nu a discutat cu acestia.

"O sa facem o discutie in prezenta doamnei prim-ministru si dansa o sa ne informeze si o sa ascultam punctele de vedere pentru a vedea cum depasim aceste chestiuni, pana la urma, firesti", a adaugat liderul ALDE.

Citeste si Programul Guvernului Dancila: Descentralizarea, o prioritate. Finantari de la buget pentru apa, canalizare, drumuri si primarii

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Dragnea Dancila ministri descentralizare, #Dragnea Dancila descentralizare , #presedinte PSD