Dragnea: Ministrii tehnnocrati nu-si iubesc tara, sunt slabi

Luni, 09 Mai 2016, ora 23:29
6637 citiri
Dragnea: Ministrii tehnnocrati nu-si iubesc tara, sunt slabi
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele PSD Liviu Dragnea a spus despre ministrii tehnocrati din Guvernul condus de Dacian Ciolos ca sunt foarte slabi si ca "nu isi iubesc tara", existand sanse de 50% ca social-democratii sa depuna in viitor o motiune de cenzura.

"S-a intamplat ca si eu, si opinia publica, sa vedem ca aceasta legenda cu tehnocratii priceputi este, de fapt, o farsa. Sunt foarte slabi. Cred ca nu-si iubesc tara...pentru ca nu am simtit-o.

Un om care conduce Ministerul Agriculturii si isi permite sa nu dea subventii si nu clipeste nu cred ca si-o iubeste. Nu stiu daca isi iubesc semenii, conationalii. Dar ei nu au niciun fel de raspundere, nici politica...", a declarat Dragnea, luni seara, intr-un interviu televizat la Antena 3.

Seful social-democratilor a anuntat ca, "daca o sa vedem ca riscul de securitate nationala, de instabilitate, e mai mare daca acest Guvern ramane in functiune, luam in calcul motiunea de cenzura, sansele sa o depunem sunt de 50%". In orice caz, PSD va depune o motiune simpla impotriva ministrului Agriculturii, a informat Dragnea.

Dragnea: Daca dam jos guvernul, exista riscul sa ne trezim cu un guvern de tehnocrati II

Liviu Dragnea a precizat ca premierul Dacian Ciolos este "mai putin ferm decat credeam" si a realizat un clasament al celor mai slabi si celor mai buni ministri.

Astfel, in opinia liderului PSD, printre cei mai slabi tehnocrati se numara ministrul Sanatatii Patriciu Achimas Cadariu, care a si demisionat luni, ministrul Agriculturii Achim Irimescu si fostul ministru al Fondurilor Europene Aura Raducu, "dar concurenta e foarte mare".

Patriciu Achimas Cadariu, explicatii dupa demisie: Am prezentat propuneri de legi, nu liste de cumparaturi

Scandalul dezinfectantilor De ce a demisionat Cadariu: Dezvaluiri despre neprofesioanlism si incapatanare

La fruntasi, Dragnea i-a mentionat pe ministrul Dezvoltarii Vasile Dancu si ministrul de Interne Petre Toba.

Spune ca Iohannis s-a asociat cu Basescu

Referitor la faptul ca nu a fost invitat la receptia de la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Europei, Dragnea a spus ca "e greu de explicat o asemenea deciziei, indiferent ce explicatii au venit de la Administratia Prezidentiala".

" (Iohannis - n.red.) nu a vrut sa se asocieze cu PSD, s-a asociat cu Traian Basescu, cine se aseamana se aduna", a aratat Liviu Dragnea.

In premiera, Administratia Prezidentiala nu i-a invitat la receptia de Ziua Europei de anul acesta pe cei care au probleme penale, asa ca pe lista invitatilor nu s-au regasit nici Liviu Dragnea, nici Victor Ponta.

Dragnea nu a fost invitat la Cotroceni la receptia de Ziua Europei: Sunt foarte trist

Fara invitati cu probleme penale la Cotroceni - Ponta: Mi-a zdrobit sufletul Iohannis

In schimb, Traian Basescu a fost invitat la ceremonia de la Cotroceni in calitate de fost presedinte, au explicat reprezentantii Presedintiei, chiar daca si acesta este implicat in mai multe dosare.

Dragnea a subliniat ca, in prezent, intre PSD si Klaus Iohannis nu mai exista niciun fel de relatie, pentru ca seful statului a refuzat sa construiasca un dialog alaturi de social-democrati.

Liderul PSD a vorbit si despre liberali, pe care i-a catalogat drept "penibili".

"O actiune politica penibila, o prestatie penibila, incepand cu umblatul prin oras dupa candidati pentru Bucuresti si terminand cu atacuri de-a valma impotriva tuturor (...), plus lipsa totala de mesaj, ei spun 'voteaza cu noi ca sa nu iasa candidatii PSD'", a conchis seful social-democratilor.

Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Administraţia actuală a realizat investiţii "prea puţine şi prea lente" pentru a reabilita reţeaua de termoficare a Capitalei, a declarat miercuri, 24 aprilie, liderul PNL Bucureşti,...
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
#Dragnea ministri tehnocrati, #Dragnea Iohannis, #Dragnea ministri slabi , #presedinte PSD