Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Dragnea nu vrea ca Guvernul Ciolos sa prezinte bugetul pe anul viitor: Asa ceva nu se face. Sa nu uite limitele mandatului!

Joi, 01 Septembrie 2016, ora 14:23
4646 citiri
Dragnea nu vrea ca Guvernul Ciolos sa prezinte bugetul pe anul viitor: Asa ceva nu se face. Sa nu uite limitele mandatului!
Foto: captura video Digi24

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca stabilirea zilei de 11 decembrie ca data a alegerilor parlamentare reprezinta o greseala a Guvernului Ciolos si a acuzat PNL ca a facut presiuni in acest sens.

In plus, Dragnea sustine ca guvernul de tehnocrati nu ar trebui sa faca proiectul de buget pentru anul viitor.

Intrebat de jurnalisti in cadrul unei conferinte de presa ce parere are despre data de 11 decembrie, stabilita prin hotarare de guvern, Liviu Dragnea a afirmat: "Am spus-o si spun: consider ca e o greseala a guvernului. Alte voci spun ca nu e o greseala, ci e o decizie care are ca scop sa vina la vot cat mai putini oameni".

"Temerea noastra este ca in 11 decembrie este riscul mai mare pentru o vreme rea, care sa ii faca pe romani sa vina mai putini la vot", a mai spus presedintele PSD, subliniind insa ca decizia guvernului "nu schimba cu nimic" nici programul de guvernare la care lucreaza social-democratii si nici pregatirea partidului pentru campanie.

De asemenea, intrebat de jurnalisti daca este adevarat ca PSD nu va vota legea bugetului pe anul viitor, care va fi initiata de guvern, Liviu Dragnea a spus ca a aflat si el despre intentia guvernului de a veni cu proiectul de buget "in aceasta toamna".

"Sper sa nu o faca, sa nu uite limitele mandatului", a avertizat acesta, spunand ca guvernul de tehnocrati "nu poate beneficia" de atributiile potrivit carora ar putea "lasa mostenire bugetul pe anul viitor".

Dragnea a respins speculatiile potrivit carora PSD ar fi facut presiuni pentru ca alegerile sa aiba loc cat mai devreme.

"Eu stiu ca a facut presiuni foarte mari PNL. Cei doi co-presedinti de la PNL au fost foarte fermi si au presat foarte mult ca data alegerilor sa fie 11 decembrie (...) Avem din pacate consecinta ca bugetul se va putea aproba in februarie si bugetele locale in aprilie", a declarat Liviu Dragnea.

In legatura cu elaborarea bugetului, liderul PSD a explicat ca este vorba despre "respectul fata de cetateni", pentru ca acestia sunt chemati la urne sa voteze partidele in baza programelor de guvernare, "spunandu-le ce vor sa faca pentru Romania inclusiv in 2017".

"Oamenii au incredere, iti dau votul si cand vii in guvern si in parlament spui ca 2017 e un an de pauza, ceea ce am vorbit incepe din 2018. Asa ceva nu se face! E dreptul viitorului parlament legitim ales de a adopta un buget pe anul viitor", a afirmat Liviu Dragnea.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Dragnea data alegeri 11 decembrie, #Dragnea buget guvern Ciolos , #presedinte PSD