Dragnea spune ca nu tine minte ce scrie pe Whatsapp: Vreau probe indubitabile, nu print screen-uri

Marti, 06 Iunie 2017, ora 16:11
6409 citiri
Dragnea spune ca nu tine minte ce scrie pe Whatsapp: Vreau probe indubitabile, nu print screen-uri
Foto: Digi 24

PSD analizeaza posibilitatea formularii unei plangeri penale in urma aparitiei in presa a conversatiilor dintre mai multi reprezentanti ai formatiunii, purtate de acestia pe un grup Whatsapp, pentru a vedea daca acestea sunt "adevarate", a declarat, marti, presedintele PSD Liviu Dragnea.

"Si eu as vrea sa vad daca acele conversatii sunt adevarate - acesta este un aspect. Un alt aspect, am vorbit cu colegii mei, se consulta de cateva zile cu cativa avocati. Cred ca ar trebui facuta o sesizare, o plangere ca sa vedem, daca aceste conversatii sunt adevarate, cum au fost obtinute", a spus Dragnea.

Seful social-democratilor a fost intrebat daca recunoaste conversatiile facute publice.

"Eu nu pastrez toate conversatiile, pentru ca ar insemna sa-mi bubuie telefonul, ca am mii de conversatii si nu-mi aduc aminte ce am scris cuvant cu cuvant, dar, daca acele conversatii sunt adevarate eu as vrea sa vad probe indubitabile, nu print screen-uri", a spus Dragnea.

Intrebat daca a spus pe grupul respectiv "Daddy's back!", Dragnea a raspuns: "Hai sa discutam lucruri serioase".

Si ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a fost chestionata cu privire la aparitia in presa a conversatiilor. Aceasta a declarat ca, dupa ce a fost supravegheata "inclusiv in baie", nu mai are nicio problema.

"Avand in vedere ca eu am fost supravegheata cateva luni, inclusiv in baie, credeti ca mai cred ca e ceva secret pe lumea asta? N-am nicio problema", a declarat Vasilescu.

Ministrul a evitat insa sa spuna daca replicile dintre social democrati aparute in spatiul public sunt reale sau nu, insa a tinut sa sublinieze ca si-a schimbat telefonul mobil cu trei luni in urma, dupa ce acesta a fost virusat.

"N-as putea sa va spun daca sunt reale, pentru ca am vazut, cel putin in partea care ma priveste, eu nu mai am telefonul, asa cum ati vazut cu totii ca de acum trei luni mi-am schimbat telefonul. A fost virusat telefonul, probabil si din cauza aceasta a trebuit sa il schimb si n-am mai putut sa mai aleg nimic din el. La un moment dat, cand sunati la mine, ati vazut ca intrau tot felul de melodii. A fost atacat informatic", a mai spus Vasilescu.

Ministrul este de parere insa ca dialogul dintre social democrati nu ar fi trebuit sa apara in spatiul public, fiind vorba despre o conversatie privata.

"Niste discutii private nu trebuia sa ajunga in sectorul public", a conchis Olguta Vasilescu.

Citeste si USR, dupa discutiile pe WhatsApp ale PSD: Romania este condusa de un partid care actioneaza ca un grup infractional

Primarul municipiului Bucuresti Gabriela Firea pune dezvaluirea conversatiilor pe seama unor colegi "suparati", care "au plecat din partid sau au fost nevoiti sa plece". De asemenea, primarul general explica fapul ca este dificil de aflat cine a facut publice informatiile, dat fiind faptul ca in grup erau 120 de persoane. Firea spune insa ca nu totate conversatiile prezentate sunt reale.

"Niste colegi suparati pe noi care au plecat din partid sau au fost nevoiti sa plece. Nu pot sa spun exact, eram aproape 120 de persoane in grup. De unde sa stiu care din aceste persoane a facut asa ceva. Ceea ce am sesizat in cazul unor capturi de pe televiziui a fost ca nu erau reale toate acele dialoguri. Probabil ca intr-adevar erau fraze care s-au spus si cu anumite completari. Ce sa facem? S-a uitat cineva pe gaura cheii si trebuia sa luam o masura", a declarat primarul general al Bucurestiului Gabriela Firea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Dragnea discutii grup Whatsapp, #Dragnea plangere penala Whatsapp, #PSD discutii grup Whatsapp , #presedinte PSD