Dragnea: Suspendarea presedintelui nu a fost si nu este o solutie. A vorbit cu Iohannis despre "pace in Romania"

Marti, 07 Februarie 2017, ora 13:00
11790 citiri
Dragnea: Suspendarea presedintelui nu a fost si nu este o solutie. A vorbit cu Iohannis despre "pace in Romania"
Foto: captura video Digi 24

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus marti, dupa discursul lui Klaus Iohannis din plenul Parlamentului, ca "nu este o solutie" suspendarea acestuia.

Intrebat de jurnalisti, la iesirea din sala, daca se gandeste la vreo actiune dupa mesajul transmis de presedinte, social-democratul a raspuns: "Nu facem nimic impotriva presedintelui".

"Suspendarea nu a fost si nu este o solutie. Romania are nevoie sa fie linistita, are nevoie de stabilitate, de pace sociala.

Si noi puteam dupa alegeri, cand lumea era revoltata, puteam sa scoatem lumea in strada. Cred in continuare ca Romania are nevoie de stabilitate", a subliniat Dragnea.

Acesta a precizat ca, la iesirea din sala, a schimbat cateva cuvinte cu Iohannis despre "pacea in Romania".

"I-am spus ca in continuare sper sa putem sa facem pace in Romania si dumnealui a spus ca spera si dumnealui", a mentionat presedintele PSD.

Dragnea a comentat si decizia parlamentarilor PSD de a parasi sala, dupa ce presedintele Iohannis a spus ca cel care trebuie sa vina cu solutia pentru situatia creata in tara este "in mod natural cel care a creat problema, PSD".

"Si pe mine m-au surprns (ca au parasit sala - n.red.), dar probabil toata frustrarea si revolta acumulata in ultimele zile i-a facut sa aiba gestul asta. Si ei, ca si mine, se asteptau ca astazi sa fie discursul unui presedinte mediator, care sa fie parintele natiunii.

Eu n-am iesit din sala, pentru ca mi s-a parut civilizat sa stau si ascult, cu speranta ca pana la ultimele cuvinte vor veni semnale de pace", a mai spus Liviu Dragnea.

Acesta a mai precizat ca s-a asteptat la un alt tip de discurs al presedintelui, nu la unul "de divizare".

"Trebuie sa spun din capul locului ca m-as fi asteptat sa fie un discurs de unitate, de indemna la calm si stabilitate. Presedintele a ales sa vorbeasca in continuare de divizare, despre parlamentari buni si parlaentari rai, despre romani bun si romani rai.

Sunt de acord cu dumnealui ca alegerile anticipate nu reprezinta o solutie. Am inteles indemnul ca Guvernul trebuie sa fie unul performant si puternic.

Si indemnul meu este sa lase Guvernul in pace sa guverneze. Daca lasam Guvernul sa guverneze bine, atunci toata tara are de castigat si toti indicatorii macroeconomici vor fi mentinuti si imbunatatiti", a subliniat presedintele PSD.

"Sper sa reusim sa facem pace in Romania"

Dragnea a mentionat ca alesii social-democrati "sunt revoltati de toate atacurile si incitarile care au venit din partea presedintelui".

"Critica permanenta a presedintelui, incitarea spiritelor in permanenta, sigur ca creaza un disconfort. S-a referit la cei de la PSD si ALDE ca la niste parlamentari care nu sunt agreati. Totusi, trebuie sa fie presedintele tuturor romanilor, indiferent ce optiuni politice au romanii.

Asta au vazut colegii mei, asta am vazut si eu. In continuare, sper sa reusim sa facem pace in Romania. N-am incitat si nu voi incita la niciun fel de actiune de dezbinare", a mai spus liderul PSD.

Acesta a explicat si de ce nu a participat si premierul Sorin Grindeanu la declaratiile sefului statului.

"Am avut o discutie cu dl Tariceanu si cu primul-ministru. Dl Tariceanu a atentionat ca este o solicitare de a adresa un mesaj Parlamentului Romaniei.

Asta este motivul pentru care impreuna am convenit sa nu participe, ca este un mesaj transmis Parlamentului. Am vorbit mai tarziu si sugestia dlui Tariceanu a fost imbratisata de noi si a fost una corecta", a subliniat Dragnea.

Intrebat de ce nu l-a asteptat pe seful statului la sosirea la Parlament, asa cum sunt uzantele, a raspuns: "Nu scrie nicaieri asta, l-am asteptat aici respectuos, in picioare, am dat mana cu dumnealui, l-am invitat in sala".

Nu in ultimul rand, presedintele PSD le-a transmis protestatarilor din Piata Victoriei si celor din zona Palatului Cotroceni ca "pentru noi nu asta este solutia".

Marti, in Parlament, Klaus Iohannis a laudat protestul alb de duminica, declarandu-se emotionat de momentul in care sutele de mii de romani si-au aprins telefoanele in Piata Victoriei: "Romanii au iesit in strada si au adus lumina in procesul democratic", a spus Iohannis.

De asemenea, presedintele a spus ca la acest moment retragerea ordonantei 13 si "demisia chinuita a vreunui ministru" ar fi prea putin, insa a subliniat ca alegerile anticipate nu sunt oportune. Presedintele a cerut PSD sa gaseasca solutii la criza pe care a creat-o, in caz contrar anuntand ca va chema partidele la consultari.

Iohannis a spus ca la acest moment retragerea ordonantei 13 si "demisia chinuita a vreunui ministru" ar fi prea putin, insa a subliniat ca alegerile anticipate nu sunt oportune. Presedintele a cerut PSD sa gaseasca solutii la criza pe care a creat-o, in caz contrar anuntand ca va chema partidele la consultari.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Liviu Dragnea suspendare Iohannis, #Dragnea Iohannis pace Romania, #Dragnea Iohannis proteste , #presedinte PSD