Dragnea spune ca Iohannis e infractor si "presedintele fakeurilor" si ca un procuror care nu se teme de Kovesi il va ancheta

Joi, 08 Noiembrie 2018, ora 17:36
5365 citiri
Dragnea spune ca Iohannis e infractor si "presedintele fakeurilor" si ca un procuror care nu se teme de Kovesi il va ancheta
Foto: Captura TV

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a sustinut joi seara o conferinta de presa in care a reluat acuzatiile la adresa lui Klaus Iohannis, pe care le-a inclus in cele 6 dosare din valiza cu care s-a prezentat la Parlament dupa ce Rise Project a publicat primul episod din #Teleorman Leaks.

Seful PSD a spus ca ii da astfel o replica presedintelui Iohannis, care a comentat "valiza" lui Dragnea in termeni dur, numindu-l "infractor care s-a cocotat in fruntea statului" si care "progreseaza semnificativ in domeniul fake news".

"Vreau sa comentez reactia presedintelui Iohannis de marti. Eu am vazut ca multi altii un om in panica, foarte nervos si este firesc pentru ca vedem un presedinte care este panicat pentru ca vede cum se destrama sistemul odios care l-a protejat. Dl Iohannis vede cum se stringe funia in jurul parului si se gandeste serios ca poate veni momentul sa dea socoteala pentru numeroasele ilegalitati pe care le-a savarsit in anii trecuti", si-a inceput Dragnea conferinta.

El s-a aratat deranjat de noul termen folosit de presedinte la adresa sa "infractor", dupa ce, in trecut, Consiliul Discriminarii l-a sanctionat pentru apelativul "penal".

"Daca ne aducem aminte, mai era cineva care folosea placa cu infractorii sau cu penalii, Kovesi", a subliniat Dragnea, amintind ca, in final, aceasta a fost inlaturata de la sefia DNA si sustinand ca "procurorii pe care ii apara", Lucian Onea si Mircea Negulescu, de la Ploiesti s-ar fi dovedit ca erau "mai infractori decat infractorii pe care ii anchetau".

Presedintele Klaus Iohannis a declarat marti ca informatiile furnizate cu o zi inainte de Liviu Dragnea si care il vizeaza sunt "fake news", catalogandu-l pe acesta un disperat care progreseaza.

Dragnea si-a continuat pledoaria, sustinand ca acest apelativ folosit de Iohannis lezeaza cetatenii condamnati in instanta, lucru, in opinia sa, de neacceptat de la presedintele Romaniei.

"Dl Iohannis, daca foloseste atat de mult si incepe sa foloseasca cuvantul infractor si infractori, poate sa devina periculos pentru un om care e dovedit de instantele din Romania ca a comis infractiuni. Sa raspunda celor care l-au votat si tuturor romanilor", a sustinut Dragnea.

Dragnea spune ca Iohannis e fake si infractor

In continuare, el a reluat, una cate una, acuzatiile pe care i le-a adus si in "valiza" prezentata marti la Parlament.

"Sa discutam sa vedem cine e mincinosul!. Ne-a mintit Iohannis in legatura cu faptul ca a fost sau nu cercetat penal, asa cuma ne-a mintit si Augustin Lazar cand s-a aratat indignat ca a semnat protocoale, desi stia ca semnase.

Despre fakeuri... Cele 6 dosare contin doar documente reale, din dosarele instantelor de judecata care l-au vizat si il vizeaza, sunt declaratii publice si chiar comunicate ale Administratiei Prezidentiale. Deci reactia lui ca sunt niste fakeuri este jalnica.

Veti gasi de exemplu - si aici poate are dreptate - un testament fals pe baza caruia presedintele a luat cu japca o casa a statului roman. Veti gasi un certificat de mostenire in care apar sotia si soacra in calitate de mostenitori fake. Un contract de vanzare-cumparare fake, incheiat de presedinte fake, prin uz de fals", a inceput Dragnea sa insire acuzatii, fara dovezi, incercand sa foloseasca cat mai mult termenii utilizati de Iohannis.

In concluzie, Dragnea spune ca Iohannis e "presedintele fakeurilor" si ca el il considera infractor si si-a exprimat speranta, pe un ton amenintator, ca in viitor se va gasi "un procuror curajos" care sa si demonstreze asta.

"Presedintele nostru poate fi considerat un infractor. (...) Multi romani, mii, poate sute de mii, au vazut ce scrie in acele dosare, sunt multi jurnalisti cu curaj care au scris, unii chiar au depus plangere, dar toate acestea sunt bagate la sertar de procurori. Dar la un moment dat se va gasi un procuror cu curaj care va incepe sa investigheze toate acele acuzatii.

Despre sectia de investigare a magistratilor incepem sa intelegem de ce a fost atata presiune ca aceasta sectie sa nu functioneze. Pana acum era sub controlul lui Kovesi si orice magistrat care l-a anchetat pe Iohannis stia ca nu va pati nimic daca va clasa dosare in afara legii, daca va bloca sau le va tine la dosar. Acum inteleg tot mai multi magistrati ca nu mai trebuie sa fie speriati de DNA si nu merita sa isi puna cariera si liberatatea in joc ca sa acopere pe cineva", a spus Dragnea.

Dragnea spune ca banii furati de la Protectia Copilului au fost "derizorii"

Apoi el a facut o paralela intre acuzatiile pe care i le-au adus lui procurorii in multele sale dosare, fata de acuzatiile pe care i le aduce el sefului statului.

Despre acuzatiile din Dosarul Referendumului, unde a fost condamnat definitiv la 2 ani de inchisoare cu suspendare, Dragnea a spus ca sunt inventate. Si in dosarul in care este acuzat ca a angajat fictiv la Protectia Copilului Teleorman doua secretare ale PSD Dragnea vede "inventii cu doua angajari de la Teleorman pe salarii derizori".

Nici in Dosarul Belina nu vede vreun temei, seful PSD, considerand "aberante" acuzatia ca "e ilegal transferul unei proprietati de la stat la stat".

"Iohannis e tonomatul statului paralel", a conchis Dragnea, anuntand ca luni va prezenta o noua "valiza" cu dosare facute de el presedintelui Romaniei.

Razboi cu jurnalistii

Seful PSD a acceptat si intrebari de la jurnalisti la finalul declaratiei, insa s-a aratat extrem de deranjat cand acestia nu l-au intrebat nimic despre valizele impachetate de el.

"Recunosc ca intai am fost speriat sa nu cumva sa-mi puneti vreo intrebare de presedintele fake, dupa care mi-am dat seama ca nu are cum sa fie ceva important", a incercat seful PSD o ironie.

Apoi, rand pe rand, jurnalisti de la Realitatea Tv, Antena 3, B1 Tv, Romania Tv, Digi24, si Libertatea au ajuns in dialog cu seful PSD, insa niciunul nu l-a intrebat de acuzatiile la adresa presedintelui si toti au primit replici acide de la seful Camerei Deputatilor.

Singura intrebare pe subiect a venit de la postul public de televiziune. Jurnalista de la TVR l-a intrebat daca, avand in vedere toate aceste acuzatii, ia in considerare initierea procedurii de suspendare pentru seful statului.

"Cred ca nu mai e nevoie, prin tot ce face se va autosuspenda", a conchis Dragnea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
#Liviu Dragnea reactie acuzatii Iohannis , #presedinte PSD