Dragnea sustine ca Romania are bani si nu se imprumuta la FMI. Deodata, isi pune mari sperante in BNR

Vineri, 06 Octombrie 2017, ora 08:04
8342 citiri
Dragnea sustine ca Romania are bani si nu se imprumuta la FMI. Deodata, isi pune mari sperante in BNR
Foto: Arhiva PSD

Liviu Dragnea sustine ca Romania are bani, nu se va imprumuta de la FMI si isi pune mari sperante in BNR, desi deunazi premierul Tudose ii critica pe reprezentantii Bancii Nationale.

"PNL poate sa se imprumute sau USR poate sa se imprumute (de la FMI - n.red.), ca si asa s-ar putea sa ramana fara bani, s-ar putea sa le confiste banii pentru ca au avut o finantare ilegala a partidului. Romania are bani, problema noastra e ca noi marim salariile, iar cei care primesc salarii marite protesteaza. Nu ne imprumutam", a declarat Dragnea, joi seara, la Romania TV.

Referitor la contracararea efectelor cresterii ROBOR, liderul PSD a subliniat ca isi pune "mari sperante" in colaborarea dintre Guvern si Banca Nationala.

"Imi pun foarte mari sperante in BNR, in colaborarea dintre Guvern si BNR, pentru ca sunt doua institutii care impreuna au acelasi obiectiv, stabilitate economica si stabilitate financiara. BNR are parghii la indemana pentru a interveni si cred ca o va face, daca nu cumva a facut-o", a spus Dragnea.

Amintim ca saptamana trecuta premierul Mihai Tudose a avut o reactie surprinzatoare, in contextul dublarii indicelui ROBOR, ceea ce va duce la cresterea ratelor la creditele in lei.

Seful Executivului a dat vina pe reprezentantii Bancii Nationale, numind BNR "structura de zei".

"Cei de la Banca Nationala au fost un pic plecati de acasa, fiindca asta era rolul BNR - sa aiba grija sa nu creasca si sa nu lase niste actori sa se joace pe aceasta tema. Noi am luat banii (dividende - n.red.) statului de la companiile mari. Erau banii statului, nu i-am furat. BNR trebuie sa reglementeze situatia. Asta trebuie sa faca.

(...) Macar sa stim: mai e Banca Nationala a Romaniei sau e o structura de zei care se ocupa de propria lor existenta, foarte buna de altfel", a declarat Tudose.

Citeste si

TVA Split merge inainte

Totodata, pe tema TVA Split, Liviu Dragnea a precizat joi ca ordonanta este in vigoare si ca acum este o perioada de optiune.

"Se discuta intens cu mediul economic, eu sunt absolut convins ca in final toti cei care sunt cinstiti si care sunt buni platnici vor fi multumiti si o vor sustine", a afirmat el.

Pe de alta parte, Dragnea a spus ca nu se pune problema de a modifica termenul de 1 ianuarie 2018 de la care se va aplica plata defalcata a TVA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dragnea BNR, #Dragnea imprumut FMI , #presedinte PSD