Dragnea tine scurt haturile guvernului: Cabinetul Tudose este evaluat azi, la doar o saptamana de la instalare

Luni, 10 Iulie 2017, ora 08:37
9573 citiri
Dragnea tine scurt haturile guvernului: Cabinetul Tudose este evaluat azi, la doar o saptamana de la instalare
Foto: site PSD (Arhiva)

Premierul Mihai Tudose este chemat luni sa dea socoteala in fata liderilor coalitiei de guvernare PSD-ALDE, la doar cateva zile de la instalarea sa la Palatul Victoria.

Tudose este asteptat in biroul lui Liviu Dragnea de la Camera Deputatilor luni dimineata, informeaza Digi24.

De altfel, presedintele PSD a anuntat public ca ii va chema rapid la raport pe ministrii abia instalati dupa caderea guvernului Grindeanu. "Vom avea o 'coalitie' (sedinta a PSD-ALDE, n.red.) in care va fi invitat prim-ministrul si o serie de membri din Cabinet pe care ii va hotari domnul Tudose si vom discuta dupa prima saptamana de guvernare care sunt concluziile lor", a declarat Dragnea zilele trecute.

Totodata, duminica seara, presedintele PSD a declarat ca la inceputul fiecarei saptamani va avea loc o analiza a activitatii Guvernului, ca "intre colegi", nu ca niste "inchizitori".

"Maine va fi prima intalnire importanta cu guvernul, pe care o asteptam de 6 luni de zile, un premier bine aplicat, organizat, ordonat, care vine si ne prezinta ceea ce a prezentat deja - raportul de activitate din prima saptamana, spunand ceea ce va face in urmatoarea saptamana si cum are de gand sa abordeze discutiile cu presedintele Comisiei Europene, care este sprijinul de care are nevoie din partea coalitiei", a declarat presedintele PSD, Liviu Dragnea, la RTV, informeaza Mediafax.

Liviu Dragnea a afirmat ca premierul va prezenta in fiecare saptamana Coalitiei PSD-ALDE ce a facut si ce urmeaza sa faca.

"In fiecare luni, poate ca in aceasta vacanta de vara n-o sa fie in fiecare luni, guvernul vine si prezinta coalitiei ceea ce a facut in saptamana precedenta, ce urmeaza sa faca in saptamana urmatoare. Asa se va intampla. Nu suntem ca o comisie, ca niste inchizitori sau ca o comisie de examen, fiecare stam cu ochelarii pe nas, cu cotiere si cu testul grila, suntem niste colegi", a spus Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea nu a precizat insa daca opinia publica va afla detalii cu privire la reusitele si nereusitele ministrilor vizati sau, dimpotriva, PSD-ALDE va transmite cateva concluzii de ansamblu privind activitatea Cabinetului Tudose.

Liderul PSD, care nu poate fi el insusi premier din cauza condamnarii penale, se foloseste intens de acest instrument al "evaluarii" in schimbarea ministrilor, chiar daca pana acum nu este deloc limpede cum se face acest lucru. Chiar premierul Sorin Grindeanu al carui guvern a fost daramat de propriul partid prin motiune de cenzura, a contestat autoritatea lui Darius Valcov, cel despre care se spune ca ar fi girat actiunea de evaluare in cazul sau, iar unii dintre ministri au afirmat ca propriile evaluari au fost gresite.

Liviu Dragnea este convins insa ca evaluarea la partid si chiar auto-evaluarea genereaza rezultate bune la guvern.

"Au stabilit deja grupuri de lucru foarte bine articulate, cu grafice saptamanale, cu rapoarte saptamanale. Ministrii se vor autoevalua, pentru ca cel mai eficient mod este ca tu sa te evaluezi, nu sa te evalueze altcineva", a precizat liderul social-democratilor.

Citeste mai multe despre:

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Dragnea evaluare guvern Tudose , #presedinte PSD