Dragnea: UNPR merge singur in alegerile parlamentare. Ramanem colaboratori

Marti, 05 Iulie 2016, ora 15:17
3473 citiri
Dragnea: UNPR merge singur in alegerile parlamentare. Ramanem colaboratori
Foto: Realitatea TV

UNPR si PSD nu vor face o alianta electorala pentru alegerile parlamentare din toamna, a anuntat presedintele PSD, Liviu Dragnea, care a precizat ca partidele vor continua totusi sa colaboreze in Parlament.

Prezent, marti, la Palatul Parlamentului, Liviu Dragnea a declarat ca a fost sunat luni seara de cei din conducerea UNPR, care i-au solicitat o intalnire.

"Am discutat. Mi-au transmis ca decizia lor este sa mearga singuri in alegerile parlamentare. Ramanem in continuare foarte buni colaboratori, dar, daca aceasta este decizia politica, noi le-am dorit foarte mult succes", a declarat Liviu Dragnea.

Pe de alta parte, acesta a precizat ca buna colaborare intre PSD si UNPR va continua la nivelul Parlamentului si, mai mult, a lasat o usa deschisa pentru cazul in care negocierile vor fi reluate.

"La despartire eu le-am transmis partenerilor din UNPR ca noi suntem tot acolo si oricand vor sa reluam discutiile suntem deschisi", a declarat liderul PSD.

Luni, si conducerea PNL a decis ca partidul va merge singur in alegerile parlamentare, in conditiile in care anterior se speculase intens pe o eventuala fuziune cu UNPR.

UNPR a fost infiintat in 2010, de mai multi parlamentari care au plecat din PSD.

La alegerile parlamentare precedente, in 2012, UNPR a candidat in alianta cu PSD, PNL si PC, obtinand 10 locuri de deputati si 5 de senatori.

In iunie 2015, UNPR a fuzionat prin absorbtie cu PP-DD, iar la alegerile locale din iunie 2016 partidul a candidat in alianta cu PSD.

Negocierile dintre UNPR si PSD pentru o alianta in vederea alegerilor parlamentare de la toamna s-au purtat pe ultimei luni, dupa alegerile locale, si s-au derulat in paralel cu cele dintre UNPR si PNL.

Apropierea de liberali i-a facut pe mai multi deputati si senatori sa plece din UNPR si sa se alature PSD.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Dragnea UNPR singur alegeri parlamentare , #presedinte PSD