Dragnea vrea un vot cat mai rapid pe OUG 14: Decizia mea e ca OUG 13 sa fie abrogata, ce nu intelegeti?

Miercuri, 08 Februarie 2017, ora 20:45
14298 citiri
Dragnea vrea un vot cat mai rapid pe OUG 14: Decizia mea e ca OUG 13 sa fie abrogata, ce nu intelegeti?
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri seara, ca parlamentarii social-democrati vor vota in favoarea ordonantei 14, cea care anuleaza controversata ordonanta 13. Dragnea a spus ca nu stie cand ar putea avea loc votul, insa acesta va fi "cat de repede".

Intrebat cand va fi pusa pe ordinea de zi OUG 14, seful Camerei Deputatilor a raspuns "cat de repede, nu vad de ce sa o intarziem".

Dragnea a fost intrebat si daca exista o decizie politica la nivel de partid sau fiecare parlamentar voteaza dupa cum considera.

"Anunt acum ca decizia mea este asta si sper ca cei din grupurile noastre sa tina cont de decizia mea", a precizat Dragnea.

Jurnalistii au insistat sa spuna ce inseamna "asta". "Decizia mea e ca OUG 13 sa fie abrogata, ce nu intelegeti?", a replicat liderul social-democrat.

De asemenea, Dragnea a vorbit si despre anuntul premierului Sorin Grindeanu, care a spus miercuri ca, de acum, Guvernul nu va mai legifera prin ordonante in domenii sensibile.

"In acest domeniu, in mod special, este nevoie de mai mult decat de Guvern si de Parlament, trebuie sa fie implicate si structuri in care eu am incredere, Asociatia Magistratilor din Romania si Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania", precum si alti specialisti din domeniu, profesori si avocati, a aratat Liviu Dragnea.

"Este o dezbatere serioasa despre toata legislatia din Justitie. Din pacate, de luni, poate chiar de ani, se discuta despre acest domeniu. Avem un Cod Penal in care peste 100 de articole au fost declarate neconstitutionale. Nu e vorba de Guvern si Parlament, trebuie implicate mai multe structuri cu expertiza inalta si din tara, si din strainatate. Maine vrem sa initiem dezbaterea care va fi sub egida Parlamentului", a detaliat seful PSD.

Guvernul a actionat legal

Referitor la faptul ca CCR a respins sesizarile facute de Klaus Iohannis si de CSM cu privire la ordonanta 13, Dragnea a spus ca asta demonstreaza ca Guvernul a actionat legal.

"Acolo am citit ceva foarte important: Guvernul a actionat legal. Asteptam si decizia de maine a CCR, am inteles ca si domnul presedinte Tariceanu a sesizat CCR. Este institutia de la care toata lumea asteapta aceste decizii, pentru ca sunt importante", a spus Liviu Dragnea.

Intrebat daca exista lideri PSD in teritoriu nemultumiti ca a fost abrogata OUG 13, Dragnea a raspuns: "Au fost nemultumiti de faptul ca se incearca ca Guvernul sa fie picat si au observat la presedintele Iohannis acest lucru si la protestele din strada".

Ciorbea ar putea ataca si ordonanta lui Ciolos pe Codul Penal

Totodata, Liviu Dragnea a dezvaluit ca are niste informatii potrivit carora Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, i s-a cerut sa atace la Curtea Constitutionala o ordonanta de urgenta prin care Guvernul Ciolos a facut mai multe modificari la Codurile Penale, pentru a le pune in acord cu deciziile CCR.

"Eu am inteles ca s-a facut o solicitare la Avocatul Poporului. Nu ma intrebati cine a facut-o, ca nu stiu exact. Dar i se cere Avocatului Poporului sa ceara la Curte sa verifice constitutionalitatea acelei ordonante. Se pare ca e o problema de urgenta, iar eu sunt absolut convins ca Avocatul Poporului, asa cum a facut cu ordonanaa 13, va proceda si cu ordonanta respectiva", a aratat presedintele PSD.

Dragnea a spus ca din evenimentele din ultimele zile a invatat ca "orice masura, indiferent cat ar fi de buna, chiar si la nivel local, daca nu e explicata bine inainte, poate genera efecte la care nu te gandesti absolut deloc, aceasta este cea mai importanta invatatura".

Ori merge votul electronic, ori nu mai vin la sedinta cu tot cu PSD

In incheiere, jurnalistii i-au spus ca sistemul electronic de vot din Camera Deputatilor nu functioneaza nici in ziua de astazi si l-au intrebat ce are de gand sa faca in calitate de presedinte al acestui for.

"Am vorbit acum cu cei de la Secretariatul General si am spus ca, daca de luni sistemul nu functioneaza, eu nu mai particip la sedinta si nici grupul PSD", a anuntat Dragnea.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Dragnea OUG 14, #Dragnea Grindeanu, #Dragnea Cod Penal , #presedinte PSD