Este cineva interesat de capul lui Dragnea?

Joi, 23 August 2018, ora 21:50
14909 citiri
Este cineva interesat de capul lui Dragnea?

Hodoronc-tronc, Liviu Dragnea si-a adus aminte ca, acum un an si ceva, cineva incerca sa-l asasineze si ca pentru asta fusesera chiar tocmiti vreo patru vlajgani.

Domnul Dragnea nu are simtul ridicolului. Nu-si da seama ca nu e un lider notabil al lumii pe care sa incerce unii sa-l asasineze, ci un fel de Papura Voda, despre care istoria abia isi aduce aminte.

Faptul ca, dupa atata vreme, dl Dragnea si-a adus aminte ca unii voiau sa-l omoare nu mi se pare deloc credibil. Imi aminteste de acel sot, aflat in divort cu nevasta, care crede ca o induioseaza, desteptandu-i compasiunea, daca simuleaza un infarct.

Desi nu merita sa-mi bat capul prea mult cu aceasta dramoleta de prost gust, parca tot merita sa expun niste intrebari pe care ar trebui sa si le puna oricine mai are vreun dubiu in ce-l priveste pe dl Dragnea:

  • De ce timp de un an si jumatate n-a vorbit nimic despre "tentativa de asasinat"?
  • Cine avea nevoie de capul lui Dragnea?
  • De ce si-a aminit tocmai acum si de ce n-a sesizat organele de ancheta, asa cum avea obligatia sa faca?

Obsedatul Liviu Dragnea

E normal sa ne intrebam de ce a tacut dl Dragnea un an si jumatate. Hai sa ne intoarcem la momentul de dupa alegeri, cand liderul PSD era in culmea gloriei, se simtea pe cai mari, iar mintea domniei sale plutea in acei aburi ai euforiei, care induc ceata in capul bautorului. Se delecta amenintandu-l impertinent pe presedinte cu suspendarea, daca nu o va accepta pe dna Shhaideh, premier.

In asemenea peisaj, inteleg ca dl Dragnea trebuie sa fi simtit o lovitura ca de maciuca, atunci cand s-a pomenit cu sute de mii de protestatari in Piata Victoriei, la putin timp dupa succesul electoral.

Atunci, in februarie sau martie 2017, insinua ca cineva ar vrea sa-l "lichideze". Parea spusa la figurat, dar indiferent de cum o spunea, e usor sa citim printre randuri obsesia omului care simte cum incepe sa-i fuga pamantul de sub picioare si nu-si explica de ce.

Caderea insa continua si astazi, teama devine tot mai obsesiva, simte cum se prabuseste in gol fara colac de salvare, fara parasuta, fara nimic. Este in cadere libera si are nevoie de o idee salvatoare.

Unde bate dl Dragnea

Este clar ca, in aceasta faza, nici mintea atat de fecunda a dlui Dragnea nu mai stie ce idei sa gaseasca. Tot ce i-a mai ramas de facut este sa se victimizeze, obtinand compasiunea si mila celor care, pana acum, poate l-au respectat.

Deci, cu credibilitatea la pamant, cu povara unor condamnari in spinare, cu o imagine din ce in ce mai afectata de insinuarile privind averea sa, privind presupusele afaceri, banuielile de coruptie, sindromul de nepotism observat in afacerile fiului sau si aducerea la varful statului a prietenilor teleormaneni, dl Dragnea nu numai ca si-a pierdut credibilitatea, dar s-a ales cu dispretul romanilor, cu acea repulsie pe care o simti cand un altul isi bate joc de buna ta credinta, dovedita cand l-ai votat.

Caci ceea ce face acum PSD, sub bagheta dlui Dragnea, suna ca un abuz grosolan, recunoscut pe fata de un lider al partidului, cand spunea: "facem pentru ca putem".

Poate si mai grosolan s-a pronuntat recent un altul amenintand ca va aduna un milion de manifestanti "ca sa va calce in picioare". Pe cine sa calce? Pe romani, fireste, pe cei care voteaza, care nu voteaza, pe toti.

Romanii pun asemenea declaratii pe seama lui Dragnea, care le tolereaza si care, la asa ceva, nu are cum sa se apere.

De aceea, multi sunt inversunati impotriva sa. Un milion de romani au semnat motiunea "Fara penali", care il vizeaza direct.

Romanii din diaspora - greu de precizat cati la numar, dar estimati a fi milioane - se pronunta si ei ferm impotriva regimului de aici, acolo unde sunt ei.

Peste o suta de mii de romani au contestat regimul in Piata Victoriei. Inabusirea protestului cu violente a lasat un gust amar chiar in randul simpatizantilor PSD si este pusa tot pe seama lui Dragnea. In cancelariile occidentale, Dragnea este un fel de persona non grata nedeclarata.

Presa straina il ridiculizeaza. Incercarea de a se infiltra cumva in mediile diplomatice straine prin mutarea ambasadei din Israel l-a aruncat in ridicol si a pus tara intr-o pozitie mai mult decat incomoda in fata partenerilor din UE.

Incercarea de a deveni cunoscut in Occident, facand o vizita in Elvetia, a fost un alt chix de proportii, intrucat opinia publica europeana n-a retinut decat etalarea junei sale ibovnice in selecta patrie a ceasornicelor.

Protejata sa din fruntea Guvernului, unde face gafa dupa gafa, nu este o rusine numai pentru ea personal, dar si pentru cel care a recomandat-o si chiar pentru tara, care o tolereaza.

Totul da gres, totul merge din esec in esec, din fiasco in fiasco, mai pe romaneste, din lac in put. Domnul Dragnea este destul de destept sa sesizeze ca s-a bagat intr-un labirint din care nu stie cum sa iasa. Nu numai ca nu stie, dar nici nu exista iesire.

Inventia cu "statul paralel" nu ajuta la nimic, ideea ca i se pregateste ceva "in laboratoarele Cotrocenilor" nu este credibila. Dupa ce a sacrificat doi premieri ca sa-si salveze propria piele, nu stie daca inca si al treilea sacrificiu l-ar salva. Si atunci, ce e de facut?

Negasind solutii normale, dl Dragnea apeleaza la paranormal. Incepe sa-si faca propria sa lume paralela, intra inr-un joc al absurdului, inventeaza orice sa se salveze macar din mila si compasiune, daca din altceva nu se poate.

Momentul ales de dl Dragnea pentru declaratia sa

Momentul n-a fost ales de dl Dragnea. Momentul s-a oferit singur, atunci cand situatia a devenit critica, partidul este atacat din toate partile si chiar din interior.

Scrisoarea doamnei Ecaterina Andronescu, pe cat de delicata si inteligenta, pe atat de hotarata si categorica, loveste exact in ce-i este mai drag lui Liviu Dragnea: orgoliul. Caci un pas inapoi inseamna un fel de "ciocu' mic".

Dl Dragnea si-a convocat pentru sfarsitul lui august mecanismul de vot de la varful partidului, fara indoiala, ca sa decredibilizeze scisoarea doamnei Andronescu si sa mai obtina el insusi inca un vot de incredere.

Probabil, intuitia si priceperea ii soptesc ca, de data aceasta, ii va fi mai greu decat oricand. Doamna Andronescu nu este singura. Nu se apuca sa vorbesca daca nu stia ca vorbele sale merg la inima multor personalitati de vaza din partid.

Sigur, una este inima si altul este interesul, dar exista si un punct critic. Chiar daca n-a fost atins, este aproape. Ganditi-va cat era de departe atunci cand Congresul il reconfirma pe Dragnea (prin urale, nu prin vot) sau atunci cand cei apropiati il confirmau tacit, cand o sustineau pe Dancila, si cat de aproape pare acum, cand un membru marcant si vechi ii cere retragerea, iar altii murmura.

Poate nimic nu loveste mai tare orgoliul dlui Dragnea decat momentul cand dna Andronescu il face traseist: acum 22 de ani, cand dansa se inscria in PSD, el era membru in partidul dlui Basescu, anti-PSD, dar l-a parasit dupa ce, cu sprijinul aceluiasi domn Basescu, se alesese cu demnitati.

Daca dl Dragnea crede ca se apara, invocand ca isi risca viata pentru partid (de vreme ce era amenintat cu atentatul), inseamna ca si-a jucat toate cartile si nu mai are nimic in maneca.

Lovitura cea mai grea

Ma uimeste faptul ca dl. Dragnea, cu mintea sa inventiva, n-a sesizat ca ciudata declaratie privind presupusul atentat va starni reactia autoritatilor menite sa sesizeze, sa cerceteze si chiar sa judece asa ceva.

Dar iata ca Parchetul General infirma oficial existenta vreunei plangeri in acest sens, SPP declara ca nu a primit nicio sesizare, iar SRI anunta ca "Serviciul Roman de Informatii nu are atributii legale privind paza si protectia demnitarilor romani si nu a primit nicio sesizare oficiala din partea presedintelui Camerei Deputatilor in legatura cu o presupusa amenintare la integritatea sa fizica".

Recapituland, dl Dragnea a fost informat in aprilie 2017 despre intentia de atentat asupra celui de al treilea om din stat - intamplator chiar domnia sa - si nu si-a facut datoria sa aduca faptul la cunostinta organelor abilitate.

Ma intreb: este acesta un motiv, pentru ca respectivele organe sa se autosesizeze? Cred ca da. Dl Dragnea primise o informatie, care putea sa fie corecta, incorecta sau partial corecta. Adica nu exclud ca atentatul sa fi fost pregatit, dar nu dl. Dragnea sa fi fost cel vizat, ci un alt inalt demnitar, poate mai mic, poate mai mare. Iar dl Dragnea a tacut.

Ma intreb, cum se numeste asta: neglijenta, inconstienta, favorizarea faptuitorului sau cum? Ca de inalta tradare nu-mi vine sa vorbesc.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Liviu Dragnea tentativa asasinat, #Liviu Dragnea tentativa atentat, #Liviu Dragnea incercare atentat, #Liviu Dragnea incercare Liviu Dragnea asasinat , #presedinte PSD