Liviu Dragnea, dupa ce Iohannis a spus ca desemneaza premierul dupa Craciun: Fiecare in ritmul lui

Joi, 22 Decembrie 2016, ora 14:34
16488 citiri
Liviu Dragnea, dupa ce Iohannis a spus ca desemneaza premierul dupa Craciun: Fiecare in ritmul lui
Foto: Arhiva Ziare.com

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, joi, ca si-ar fi dorit ca presedintele Klaus Iohannis sa faca astazi o nominalizare pentru functia de premier, astfel incat Guvernul sa poata fi instalat anul acesta.

Asta dupa ce seful statului a anuntat, intr-o conferinta la Cotroceni, ca va desemna prim-ministrul dupa Craciun, insa nu a spus mai exact cand.

"Am luat nota de anuntul presedintelui cu privire la posibila desemnare a premierului dupa Craciun. Noi eram pregatiti ca azi sa fie facut anuntul, pentru a avea Parlamentul pregatit pentru votarea Guvernului. Imi pare rau ca nu a fost facut anuntul azi. Am inteles ca (Iohannis - n.red.) vrea mai multe discutii. Fiecare in ritmul lui", a declarat Dragnea.

Liderul social-democrat a precizat ca a aflat de la televizor de intentia lui Klaus Iohannis si, crede el, probabil presedintele "vrea sa discute mai mult cu doamna Sevil Shhaideh", propunerea PSD pentru functia de prim-ministru.

Dragnea a mai spus ca Parlamentul este pregatit ca in maximum doua zile sa "putem avea si ministrii audiati si Guvernul instalat".

"Pe noi ne interesa ca Guvernul sa fie instalat in acest an. Nu cred ca a mai fost vreodata Parlamentul asezat intr-un timp atat de scurt (...). Obiectivul nostru e sa avem un Guvern instalat in Romania pana la 31 decembrie, in primul rand pentru a avea buget pana in 15 ianuarie. Am oarecare emotii ca nu s-a precizat in ce zi dupa Craciun (va face Iohannis nominalizarea - n.red.), dupa Craciun e o perioada lunga", a mentionat seful PSD.

Intrebat de jurnalisti daca mesajul lui Iohannis poate fi interpretat drept un refuz de a o nominaliza pe Sevil Shhaideh la sefia Executivului, Dragnea a explicat ca presedintele "a mentionat foarte clar constituirea unei majoritati care o sustine, deci n-ar avea sens sa faca alta propunere pe care sa o voteze minoritatile".

Liviu Dragnea a insistat ca Sevil Shhaideh este singura pe care o va vota coalitia PSD-ALDE-UDMR si ca nu are o alta varianta de rezerva.

Un scenariu prezentat de jurnalisti a fost ca seful statului sa desemneze premier o alta persoana din interiorul PSD. "Daca va accepta, va fi exclus din partid", a spus ferm Liviu Dragnea.

Cat despre un eventual demers de suspendare a presedintelui Klaus Iohannis, Dragnea a spus ca social-democratii nu au in vedere asa ceva.

"Asteptam sa vedem ce propunere face. Daca o va numi pe Sevil Shhaideh, nu are sens o astfel de discutie", a conchis liderul PSD.

Intre timp, seful PMP Traian Basescu a venit la consulatrile de joi de la Cotroceni cu o surpriza. Basescu i-a propus lui Iohannis sa-l desemneze pe Eugen Tomac in functia de prim-ministru.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#Dragnea premier Craciun, #Dragnea premier Iohannis , #presedinte PSD