PSD vrea sa elimine 102 taxe nefiscale: Dragnea a depus un proiect de lege in Senat

Luni, 10 Octombrie 2016, ora 17:51
4311 citiri
PSD vrea sa elimine 102 taxe nefiscale: Dragnea a depus un proiect de lege in Senat
Foto: Arhiva Ziare.com

PSD vrea sa elimine 102 taxe nefiscale de la 1 ianuarie 2017, iar presedintele partidului, Liviua Dragnea, a depus un proiect de lege in acest sens, luni, impreuna cu alti lideri social-democrati.

Masura e inclusa in programul de guvernare al formatiunii politice, prezentat in acest weekend.

"Am depus astazi (luni - n.red.) cu dorinta ca acest proiect de lege sa intre in vigoare in acest an, astfel incat de la 1 ianuarie 2017, 102 taxe nefiscale sa fie eliminate. Vorbim de peste 50% din taxele nefiscale pe care le platesc cetatenii romani si o valoare de peste 80% a acestora.

Dincolo de valoare, de numar, este vorba de o cantitate de timp uriasa pe care o pierd romanii pentru a plati aceste taxe, unele care sunt foarte mici si, de asemenea, nervii si umilinta pe care multi dintre cetatenii romani, aproape toti, o simt atunci cand trebuie sa mearga din ghiseu in ghiseu", a spus Dragnea, intr-o conferinta de presa organizata la Palatul Parlamentului.

El a adaugat ca proiectul a intrat luni in Biroul Permanent al Senatului si acesta prevede eliminarea a 102 taxe nefiscale care au un impact bugetar foarte mic, sub 0,1% din PIB.

Intre birurile care vor fi eliminate se afla timbrul de mediu pentru autovehicule, taxe la Registrul comertului, taxe consulare si de cetatenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxele radio tv, taxa suplimentara pentru eliberarea pasaportului temporar, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de Ministerul de Interne pentru public, tarifele percepute de Casa Nationala de Pensii.

Proiectul depus de social-democrati urmeaza sa modifice 14 legi.

C.P.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#PSD eliminare taxe nefiscale, #PSD taxe nefiscale, #eliminare taxe nefiscale , #presedinte PSD