Reactie la declaratia ambasadorului SUA: Dragnea scoate defaimarea din lege, dar nu renunta

Luni, 15 Februarie 2016, ora 13:53
5258 citiri
Reactie la declaratia ambasadorului SUA: Dragnea scoate defaimarea din lege, dar nu renunta
Foto: Arhiva (B1 TV)

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat, luni dupa amiaza, ca va scoate din controversata lege definitia defaimarii sociale, dar nu va renunta la proiect, pentru ca trebuie sa se faca o educatie in spiritul tolerantei.

"Am vazut si reactia ambasadorului SUA. Sunt total de acord cu declaratia dansului si cu afirmatiile dvs. Si eu, si PSD sustinem libertatea de exprimare. Am anuntat deja de aseara, public, ca mai ales dupa noile amendamente pe care le vom depune astazi, aceasta lege nu va mai putea fi inteleasa gresit. Scopul principal al legii, la care nu renunt, este de a promova toleranta prin educatie si administratie", a declarat Liviu Dragnea in cadrul unei conferinte de presa tinute la sediul PSD.

Ambasadorul SUA, despre legea defaimarii a lui Dragnea: Ne opunem legilor care interzic exprimarea ofensatoare cu pretul libertatii de exprimare

Presedintele PSD, care este si deputat, a anuntat si modificarile pe care le va propune in sedinta de plen a Camerei.

"Astazi voi scoate din lege definitia defaimarii sociale. Au fost scoase si amenzile, pentru ca nicio virgula sa nu mai poata fi folosita de cei care au manipulat (...) Copiii nostri trebuie sa fie educati, functionarii publici sa fie educati in ce priveste toleranta", a subliniat Liviu Dragnea.

Pe de alta parte, liderul PSD a subliniat faptul ca "raman in legislatia in vigoare de astazi masuri coercitive care n-au fost criticate la vremea respectiva, la care eu nu ma opun", aluzie la prevederile din Codul Penal.

Intrebat cu ce va fi inlocuita definitia defaimarii sociale in proiectul sau de lege, Dragnea a raspuns: "Cu nimic".

De asemenea, el a tinut sa ii linisteasca pe numerosii sai contestatari ca "in continuare se poate injura la televizor, pe toate retelele de socializare".

Dupa ce a promovat legea defaimarii, Dragnea a fost trollat - mii de injuraturi pe pagina sa de Facebook (Video)

Legea defaimarii sociale a fost votata in comisiile de specialitate, dar amanata la votul in plenul Camerei Deputatilor din cauza reactiilor publice.

Fotografia zilei: Protest inedit fata de legea defaimarii - "Nu ne bagati pumnul in gura"

Macovei: Legea defaimarii e o gluma proasta. Nu vrem jurnalisti la inchisoare!

Legea "defaimarii": Cum raspunde Dragnea acuzatiilor de comunism si de ce a sters mii de mesaje de pe Facebook

Ambasadorul SUA a transmis, luni, un mesaj in care a subliniat faptul ca "protejarea libertatii de exprimare, chiar si in cazurile in care exprimarea aleasa ofenseaza, este un aspect fundamental al unei societati democratice sanatoase".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dragnea legea defaimarii ambasador SUA, #Dragnea defaimare sociala , #presedinte PSD
Comentarii
Poza schmit
schmit
rank 5
Poza ORD cel adevarat
ORD cel adevarat
rank 5
Se vede treaba ca Dragnea nu are logica in minte sa.Acum isi linge