Restructurarea Guvernului se amana. Dragnea: Dancila se gandeste in perioada de vacanta

Miercuri, 24 Aprilie 2019, ora 12:58
3954 citiri
Restructurarea Guvernului se amana. Dragnea: Dancila se gandeste in perioada de vacanta
Foto: captura video Digi 24

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a transmis, miercuri, ca premierul Viorica Dancila se va gandi in perioada de vacanta de Paste daca va continua pe varianta cu ministri interimari sau daca va merge in Parlament cu restructurarea Guvernului.

"Am avut o discutie luni in coalitie - PSD+ALDE - si premierul. I-am prezentat care este majoritatea in Parlament. Si am stabilit ca hotaraste dumneaei daca merge in continuare pe aceasta varianta cu remanierea sau vine cu propunere de restructurare in Parlament. Dupa ziua de ieri cand abia seara a iesit Iohannis si ne-a zis ca nu e de acord cu tinuta unora nu mai era timp pentru procedurile parlamentare pentru a veni astazi la vot final si a ramas sa se gandeasca premierul de sarbatori", a declarat Dragnea.

Presedintele PSD l-a criticat, cu aceasta ocazie, din nou, pe Iohannis.

"Cu Iohannis la Cotronceni nicio solutie nu poate sa fie buna ca nu te mai poti baza ca respecta Constitutia, legislatia. Noi i-am prezentat premierului faptul ca avem majoritatea in Parlament, decizia urmeaza sa o ia. Suntem cu interimari si o sa vedem", a spus Dragnea.

Intrebat despre majoritatea din Parlament, Dragnea a insistat asupra faptului ca inca o au.

"Am auzit multe tampenii in ultimele zile si de la oameni despre care credeam ca inainte sa emita idei se consulta cu specialisti adevarati. La noi majoritatea e destul de clara. 180-181 de voturi azi, plus 12 voturi pe care le avem la Senat in plus fata de majoritate. La orice vot in plen noi putem avea peste 30 de voturi in plus fata de majoritatea necesara", a spus Dragnea.

Despre ce s-ar putea intampla in cazul unei restructurari, Dragnea a explicat cele doua variante.

"In situatia in care un guvern vine in Parlament pentru a face o remaniere, ala este un proiect de hotarare. Guvernul vine in Parlament si spune ca vrea sa schimbe structura. Parlamentul poate fi de acord cu acea propunere. Daca Parlamentul spune 'Noi te-am investit cu o anumita structura si consideram ca propunerea nu e buna' ramai tot cu structura veche. Nu pica guvernul in niciun fel de situatie", a mentionat social-democratul.

Amintim ca marti seara Klaus Iohannis a anuntat ca respinge remanierea propusa de Viorica Dancila in forma prezentata, refuzand sa avizeze demisiile celor 3 ministri pana cand de la Palatul Victoria nu-i vor veni propuneri viabile pentru inlocuitori.

Dupa anuntul presedintelui, PSD a decis sa foloseasca varianta unor ministri interimari. Ministrii interimari sunt Ana Birchall, la Justitie, Eugen Teodorovici, la Fonduri Europene, si Radu Oprea, la Ministerul pentru Romanii de pretudindeni, potrivit unui anunt al prim-ministrului Dancila.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#Dragnea restructurare guvern, #Dragnea remaniere guvern , #presedinte PSD
Comentarii
Poza Traiannn
Traiannn
rank 5
Daca are curaj se poate gandi chiar la sefia PSD ca Draknea pute dej