Selectie naturala in PSD: Zgonea isi compara colegii cu antilope, Dragnea povesteste cum l-au mancat crocodilii

Miercuri, 27 Aprilie 2016, ora 17:31
5679 citiri
Selectie naturala in PSD: Zgonea isi compara colegii cu antilope, Dragnea povesteste cum l-au mancat crocodilii
Foto: Captura Digi 24 (Arhiva)

Presedintele PSD Liviu Dragnea a vorbit, mai in serios, mai in metafore, despre excluderea lui Valeriu Zgonea din partid, cu unanimitate de voturi, in Comitetul National Executiv de miercuri.

Dupa sedinta, Dragnea a inceput prin a le spune jurnalistilor ca pentru el personal "este o zi destul de trista, pentru ca e vorba de excluderea unui fost coleg" si ca a sperat "sa nu se ajunga aici".

Valeriu Zgonea, exclus din PSD: In loc sa plece Dragnea, plec eu. Mi-au amintit de inchizitie!

Seful PSD a aratat ca i-a indemnat pe membrii Comitetului sa gaseasca o solutie moderata in ceea ce il priveste pe Valeriu Zgonea, care in ultimele zile a cerut insistent demisia condamnatului Dragnea de la conducerea partidului.

Razboi total Zgonea - Dragnea: Imparatul este gol! PSD se indreapta catre prapastie (Video)

Liderul social-democrat a spus ca numerosi membri de partid si simpli cetateni au cerut inlaturarea lui Valeriu Zgonea. "Au fost discutii cu sute de mii de oameni, iar solutia a fost foarte transanta", a intarit Dragnea.

"Asta m-a si determinat ca, in momentul in care au inceput discutiile (in Comitetul Executiv - n.red.) in ceea ce il priveste pe Zgonea, eu am iesit din sala, nu am vrut sa influentez", a continuat Dragnea.

Seful PSD a vorbit si despre zvonurile pe care le-a auzit in ultimele luni, potrivit carora "cineva transmitea in multe locuri ca PSD este un monstru politic care vrea sa distruga institutiile statului, sa bulverseze legislatia, si unul Mihai Viteazul era singurul care se opunea acestui demers".

In acest context, Liviu Dragnea a asigurat ca PSD va ramane "acelasi partid responsabil" si "va continua cu aceeasi hotarare procesul de modernizare interna si de profesionalizare".

Intrebat daca acest Mihai Viteazul din PSD era Valeriu Zgonea, seful social-democratilor a spus ca nu stie.

Zgonea, despre "colegul sau, Mihai Viteazul"

Ponta prinde vreo functie?

Valeriu Zgonea, care a iesit la declaratii inaintea lui Dragnea, a spus ca va ramane la sefia Camerei Deputatilor "pana-n momentul in care grupul parlamentar va cere revocarea mea", iar jurnalistii s-au grabit sa-l intrebe pe liderul PSD daca Victor Ponta ar putea prelua aceasta functie.

"Nu i-am propus lui Ponta sa fie presedintele Camerei Deputatilor", a clarificat Dragnea, precizand ca o decizie pentru aceasta functia va fi luata in primul Birou Permanent National, dupa Paste.

"Ce se va intampla in continuare la Camera Deputatilor va fi urmare a unei decizii politice in Biroul Permanent National. Azi nu s-a discutat despre niciun fel de propunere", a aratat Dragnea. Tot atunci se va discuta si despre cine va ocupa functia de presedinte executiv al PSD, lasata vacanta de Zgonea.

Intrebat daca Ponta ar fi potrivit pentru functia de lider al deputatilor, Liviu Dragnea a raspuns zambind: "Ponta este pregatit pentru foarte multe functii, pentru toate functiile, dar imi exprim punctul de vedere in Biroul Permanent National".

Continua metaforele cu antilope si crocodili

Ca raspuns la "fabula" cu antilope si crocodili a lui Valeriu Zgonea, seful PSD a venit cu propria sa varianta: "In 2012, eram niste antilope in fata unui rau si toti de pe mal spuneau sa intram in rau. Eu am intrat in rau si m-au mancat crocodilii, altii au ramas pe la Camera Deputatilor".

Liviu Dragnea a reiterat ca este "putin probabil" sa mai ramana la conducerea partidului dupa alegerile locale. "Daca pana atunci suntem vii si nemancati de crocodili, ne vom intalni sa stabilim calea de urmat", a declarat acesta, adaugand, de asemenea, ca este "foarte probabil" sa isi dea demisia si din Camera Deputatilor.

Liviu Dragnea anunta cand ar putea renunta la sefia PSD

Cu subiectele politice epuizate si relaxati de metaforele lui Dragnea si Zgonea, jurnalistii l-au intrebat la ce filme documentare se uita. "Ma uit la documentare istorice. (...) Nu ma uit la documentare cu animale, pentru ca n-am nevoie, realitatea e plina", a raspuns el. Asta spre deosebire de Zgonea, care a dezvaluit ca tocmai a vazut un documentar cu crocodili si antilope.

Referitor la o posibila revenire a lui Zgonea in PSD, Dragnea a afirmat: "Mi-e greu sa fac aprecieri fata de dumnealui. Ieri, cativa colegi mi-au transmis din partea dumnealui ca ar vrea sa isi ceara scuze si sa mergem in continuare inainte. I-am spus ca nu e o problema personala si, daca vrea, sa isi ceara scuze partidului".

Partidul Social Democrat a decis, miercuri, ca Valeriu Zgonea sa fie exclus din formatiune. Decizia excluderii lui Zgonea a fost luata in unanimitate de voturi in Comitetul Executiv National al partidului. Fostul presedinte executiv al PSD nu a mai primit dreptul de a contesta hotararea colegilor sai.

La iesirea din sedinta, printre altele, Zgonea a facut o comparatie intre situatia social-democratilor si un documentar cu antilope si crocodili pe care l-a vazut cu o seara inainte.

"Ma uitam la un documentar cu antilope si, in procesul de a ajunge acolo unde vor (...), masculul alfa sare in rau si, fara sa simta ceea ce se poate intampla cu ele, toate sar dupa masculul alfa. Singura problema este ca acel rau este renumit ca fiind plin de crocodili. Asa este PSD azi, scapa cine poate", a spus Zgonea.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Dragnea Zgonea exclus, #Dragnea Zgonea crocodili , #presedinte PSD