SPP nu a fost sesizat cu privire la "tentativa de asasinat" a lui Dragnea UPDATE

Miercuri, 22 August 2018, ora 15:57
8847 citiri
SPP nu a fost sesizat cu privire la "tentativa de asasinat" a lui Dragnea UPDATE
Foto: captura video/Malin Bot/Dragnea la ICCJ octombrie 2017

Presupusa tentativa de asasinat a carui tinta Liviu Dragnea sustine ca a fost anul trecut nu a ajuns in atentia Serviciului de Protectie si Paza, pentru ca nimeni nu a sesizat institutia care se ocupa de securitatea demnitarilor.

De altfel, la momentul indicat de seful PSD - aprilie 2017 - Dragnea, care era si atunci presedinte al Camerei Deputatilor, renuntase deja la serviciile SPP.

"SPP nu a fost sesizat cu niciunul dintre elementele pe care le-a precizat Liviu Dragnea in declaratia de marti seara de la Antena3 cu privire la amenintare si atentat", au declarat, pentru Ziare.com, surse din cadrul Serviciului.

UPDATE 15:57 - Ulterior, SPP a remis si o comunicare oficiala pe aceasta tema:

"Serviciul de Protectie si Paza nu a fost sesizat in nici un fel in legatura cu afirmatiile facute publice ieri, referitoare la un posibil atentat, de catre presedintele Camerei Deputatilor. Serviciul de Protectie si Paza isi pasteaza neutralitatea si isi desfasoara activitatea conform legii", se arata in comunicatul SPP.

Amintim ca intreg Guvernul Dancila a renuntat la serviciile SPP dupa ce Liviu Dragnea l-a acuzat, fara dovezi, pe seful institutiei, Lucian Pahontu, ca ar fi unul dintre "exponentii principali ai statului paralel".

La acel moment, Dragnea a dezvaluit ca el personal renuntase oricum la serviciile SPP inca din perioada in care era vicepremier in guvernele Ponta (2012-2015).

Amintim ca Dragnea a sustinut, marti seara, ca anul trecut a existat o tentativa de ucidere a sa.

"Am avut anul trecut o tentativa, in aprilie. Nu vreau sa povestesc, pentru ca nu este cazul. Au venit patru straini in Romania, cazati la Athenee Palace, ma rog... am scapat. Dar asta nu inseamna ca o sa imi iau paza. Au ajuns la mine", a spus Liviu Dragnea la Antena3, sustinand ca cei 4 ar fi fost platiti de "un om foarte celebru din lume", lasand sa se inteleaga ca ar fi vorba de miliardarul George Soros.

Intrebat de moderatoare daca exista un dosar deschis pentru a se cerceta acest lucru extrem de grav, Dragnea a spus "stiu ca s-a cercetat, mai departe nu stiu".

Miercuri, oficiali din Parchetul General au declarat, pentru Ziare.com, ca din verificarile telefonice facute in aceasta dimineata nu se confirma existenta unui dosar penal privind un posibil atentat impotriva lui Liviu Dragnea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dragnea paza SPP tentativa asasinat, #SPP reactie tentativa asasinat Dragnea , #presedinte PSD