Uriasul salt al PSD din lac in put

Sambata, 17 Octombrie 2015, ora 09:04
4669 citiri
Uriasul salt al PSD din lac in put

Mascarada fara precedent in care social-democratii au fost pusi sa-si voteze un nou conducator, alegandu-l dintr-o singura varianta propusa, pentru mine seamana cu casatoriile de pe vremuri, cand parintii isi duceau fata la altar cu oricine o fi, daca aflau din vecini ca odrasla a cam ramas gravida si n-o mai ia nimeni cu asemenea tinichea de coada.

Dar PSD nu-i un partid cu o tinichea de coada. Este cu mai multe. Un presedinte condamnat in prima instanta, un fost presedinte inculpat si un alt fost presedinte gata eliberat de la zdup - astea sunt tinichele grele, care zdrangane ingrozitor pe caldaram. Bang-balang!

Alte tinichelute mai mici sunt si ele in cercetare, in asteptarea judecatii, trimise dupa gratii sau lasate deja la vatra dupa ce au vazut cum e viata la racoare, unde n-ai timp pentru nimic altceva decat sa scrii nemuritoarele tale capodopere.

Ca urmare, petitorii nu prea dau navala la mireasa ramasa fara lider, iar momentul s-a nimerit foarte prost, cand Europa isi da coate pe socoteala noastra si, colac peste pupaza, n-au mai ramas nici 9 luni pana la alegerile locale.

"Aici e de mine", si-o fi zis Dragnea, cand a simtit ca atmosfera generala e de debusolare totala si ca nu s-ar inghesui nimeni in locul lui Ponta, daca acesta ar abandona lupta. Concurenta fara concurent este visul de aur al oricarui luptator care stie ca pe el nu il prea tin curelele, in lupta corp la corp.

Acum, nu pretinde nimeni sa fi inventat Dragnea apa calda, dar mie mi se pare atat de sters incat chiar si Ion Iliescu a intrat in impas, cand i s-a cerut sa-i evidentieze meritele si a explicat scurt: "este un bun organizator". Corect: n-a organizat tot Dragnea si referendumul din 2012?

In fond, daca partidul si l-a dorit pe Dragnea, e treaba lui, dar cand simt cat de departe tinteste, incep sa fiu preocupat. Pentru ca Dragnea n-a facut decat primul pas, cum ar zice domnul Iohannis. Si, de indata ce l-a facut, a si chemat ministrii la raport, neuitand sa-l laude pe Ponta, ca sa nu intre nimeni la banuieli: "A fost foarte bun ca premier, este foarte bun ca premier. La partid, munca cea mai mare o faceam eu".

Doi iepuri dintr-un foc: il lauda pe Ponta, ca sa stea linistit, pentru ca nu-i ravneste el postul, dar la munca cea mare de la partid e bun Dragnea si numai el. Bravo mie!

Raman la parerea ca acum, cand il cheama pe premier la ordine, cand ii cheama si pe ministri, el fiind mai bun "comunicator" decat Ponta, Dragnea asteapta cu rabdare momentul potrivit ca sa-si anunte Ponta demisia prin Facebook, "neindemnat de nimeni".

Este calea eleganta prin care prietenul Dragnea stie sa-i dea cuiva papucii, atunci cand socoate ca maurul si-a facut datoria si ca maurul poate sa plece, cum bine a zis Schiller (si nu Sheakespeare, cum le place unora sa citeze).

Parca-l vad pe Dragnea explicand ca Ponta este foarte bun ca ambasador undeva, prin Africa, sau consul intr-un principat pe care poate nici nu stie sa-l gaseasca pe harta.

Deocamdata, ca orice megaloman care s-a vazut cu painea si cu cutitul in mana, s-a aratat amenintator chiar din prima zi, ca sa-i stie partidul de frica:

"Vreau sa le transmit (membrilor de partid - n.red.) ca nu voi avea nicio ezitare in a duce la capat toate angajamentele pe care le-am luat in ultima perioada, chiar daca s-ar putea ca la un anumit moment unele actiuni sa produca suparare sau chiar sa fie dureroase pentru unii dintre noi"

Imediat, ne-am pomenit cu votul direct in intregul partid. La ce ajuta asta o spune simplul fapt ca s-au instalat cabine de vot la domiciliul unor sefi de unitati. Exista manipulare mai simpla? Si, culmea, aceasta prestidigitatie este anuntata ca fiind un criteriu de democratie. Exista asa ceva in Europa? Nici in Africa!

Mai nou, presa informeaza ca urmeaza primenirea unei bune parti din conducerea partidului. Deocamdata, stirea nu-i oficiala, dar se incadreaza in amenintarile citate mai devreme. Si, citind printre randuri informatiile din presa, observ indepartarea unor simpatizanti ai lui Ponta si aducerea altora proprii. Bineinteles, tot in numele democratiei.

Se intreaba multa lume unde duc toate acestea. E inutil sa ne intrebam. Raspunsul poate il va da sentinta pe care o asteptam toti si Dragnea inaintea oricui. Dansul pare sa conteze pe o achitare. Nimic nu-i imposibil, dar daca vine o condamnare cu executare, partidul trebuie s-o ia de la capat.

In acel moment, insa nu vor mai fi noua luni pana la locale. Vor fi mult mai putine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Liviu Dragnea presedinte PSD, #alegeri PSD congres, #Ponta demisie Dragnea premier PSD , #presedinte PSD