Instanta a decis: CEC Bank e buna de plata pentru ca a permis RISE publicarea extraselor de cont ale lui Dragnea Jr

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Vineri, 22 Martie 2019, ora 09:39
49692 citiri
Instanta a decis: CEC Bank e buna de plata pentru ca a permis RISE publicarea extraselor de cont ale lui Dragnea Jr
Foto: Facebook/ Liviu Dragnea

CEC Bank a pierdut un proces inedit deschis de Valentin Stefan Dragnea, fiul liderului PSD, care s-a plans ca datele sale bancare au fost publicate de RISE Project. Decizia nu este definitiva.

Informatiile oferite de RISE Project in articolul "Dragnea, cu banii in retragere", publicat in februarie 2018, l-au nemultumit pe Valentin Stefan Dragnea. Articolul descria modul in care mai multe proprietati ale Tel Drum au ajuns la societatea Zooveg 2010, controlata de Dragnea Jr.

Datele erau din dosarul de insolventa al companiei.

Citeste aici detalii: Tel Drum a vandut vila PCR din Turnu Magurele la pret de apartament catre firma lui Dragnea Jr

In plus, articolul mai face o dezvaluire, privind modul in care dividendele de la firma Zooveg 2010 au ajuns in contul lui Dragnea Jr si ce s-a facut cu acesti bani. Aceasta parte din articolul de presa era facuta in baza unui extras personal de cont bancar al lui Valentin Stefan Dragnea.

Potrivit sursei citate, documentul a fost emis pe 15 decembrie 2017, de sucursala CEC Bank din Corabia si acopera ultimul trimestru al anului respectiv (6 septembrie - 15 decembrie 2017).

RISE dezvaluia ca Dragnea jr. a capitalizat cu o parte din bani celebra ferma de porci Salcia, iar o alta parte i-a trimis surorii sale, Alexandra Maria, cu titlul de cadou sau donatie.

Procesul

Valentin Stefan Dragnea a dechis pe 23 aprilie 2018 un proces la Tribunalul Bucuresti impotriva CEC Bank, nemultumit de faptul ca datele sale au fost publicate, potrivit portalului instantelor.

Dupa doua termene, magistratii au ramas in pronuntare. Pe 27 februarie, tribunalul a constatat ca CEC Bank a facut o fapta ilicita atunci cand a generat extrasele de cont si a obligat banca sa-i plateasca lui Dragnea Jr. cheltuieli de judecata de 5.000 de lei.

Minuta

"Admite in parte cererea. Constata caracterul ilicit al faptei paratei (CEC Bank - n.red.) de a genera in datele de 28 septembrie 2017 si 15 decembrie 2017, fara acordul reclamantului (Valentin Stefan Dragnea - n.red.), doua extrase de cont si de a le furniza unor terte persoane pentru a fi facute publice. Respinge in rest cererea, ca neintemeiata.

Obliga parata la plata catre reclamant a cheltuielilor de judecata in suma de 5.000 lei, cu aplicarea dispozitiilor 453 alin. 2 C.proc.civ. Cu drept de apel in 30 zile de la comunicare", este minuta Tribunalului Bucuresti.

Oficialii CEC Bank au explicat, la solicitarea Ziare.com, ca nu formuleaza puncte de vedere si nu comenteaza public solutiile pronuntate de instantele judecatoresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#valentin Stefan Dragnea CEC Bank, #Dragnea Jr CEC Bank, #Dragnea proces RISE , #proces
Comentarii