Asa ceva, mai rar! Nici Dragnea nu stie ce se intampla

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Sambata, 03 Octombrie 2015, ora 18:10
12933 citiri
Asa ceva, mai rar! Nici Dragnea nu stie ce se intampla

Oricat de sters si rupt de realitate s-ar putea spune ca e Klaus Iohannis, oricat de adormit si disparut din actualitate ar putea parea PNL, ceea ce se intampla in aceste zile in PSD intrece orice imaginatie. Nu mai e vorba doar de gafe sau greseli, stangacii si experimente, ci de o avalansa de evenimente nemaiauzite si foarte greu spre deloc repetabile.

Nu era suficient ca Partidul Social Democrat a ajuns atat de jos incat si-a ales ca presedinte interimar un baron condamnat in justitie intr-o prima instanta. Nu era de ajuns nici ca Dragnea avea oricum prima sansa la sefia partidului indiferent cine i-ar fi fost contracandidatii. A trebuit ca PSD sa produca un nou spectacol auto-umilitor din care am aflat ca Liviu Dragnea a ramas fara contracandidati in cursa pentru sefia partidului.

Cele doua tentative de oponenti ai lui Dragnea - Serban Nicolae si Daniel Savu - au aflat ca nu sunt in stare nici sa-si pregateasca o candidatura, daramite sa mai spere sa conduca un partid (inca) atat de important. N-or fi fost ei in stare sa-si asigure sprijinul a cinci filiale sau ce le-o mai fi lipsit pentru a avea dosarele complete, dar nici Comitetul Executiv National al PSD nu a stiut sau nu a vrut sa salveze imaginea unui partid si asa stigmatizat in ochii multora cu tot ce-i mai rau in societatea romaneasca.

Apoi a intervenit Dragnea insusi pentru a ne asigura ca, desi candideaza singur impotriva nimanui, el are emotii si nu stie daca va fi ales nici chiar dupa ce a ramas unicul candidat.

Absurdul atinge cote ametitoare cand aflam ca, pentru a se alege presedintele partidului, se vor tipari peste 500 de mii de buletine pe care tot atatia membri de partid vor iscali pe cine vor alege dintre Dragnea si Dragnea.

Cei mai ingaduitori ar putea spune ca toate acestea nu sunt decat probleme de suprafata si de imagine. E adevarat. Dar in acelasi timp toate acestea tradeaza gaurile reale si vidul care comprima partidul pana aproape de punctul in care risca sa faca implozie. Este poate la fel de adevarat ca L. Dragnea este singurul care poate sa tina unit partidul acum, iar asta este lucru care conteaza cel mai mult in acest moment.

Si totusi, se presupune ca tot Liviu Dragnea va trebui sa initieze si reformarea partidului, atat cat se poate gandi o reforma a PSD azi. Pana atunci, pentru a intari si mai mult tragi-comedia care are loc la varful partidului, imediat dupa anuntul candidaturii unice la sefia PSD, la adresa lui au aparut cateva acuzatii extrem de grave.

Intr-o emisiune la Realitatea Tv, un denuntator din dosarul Referendumului a afirmat ca Dragnea i-ar fi oferit 20.000 de euro ca sa-si retraga plangerea si sa-i cumpere tacerea. Si astfel de acuzatii au continuat si in ziua urmatoare.

Acuzatiile lui Romica Parpalea - fost sef PSD in Bragadiru si sef de sectie de votare in 2012 - si cele ale lui Teodor Nitulescu - fost deputat, fost presedinte al PSD Teleorman si fost prefect al judetului - sunt ultimul lucru de care Dragnea avea nevoie in acest moment.

Pana se va dovedi cat adevar si cata fabulatie e in aceste acuzatii, Liviu Dragnea are misiunea imposibila de a tine partidul unit si de a incerca sa-l reformeze pastrandu-si in functie premierul unicat si el in Europa prin faptul ca e trimis in judecata.

Cum spera Dragnea sa iasa din aceasta devalmasie in care se afunda cu partid cu tot, e greu de intuit. Dar cel putin pastreaza ritmul decaderii inregistrat de partenerii sai din politica - PNL si Klaus Iohannis.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Dragnea candidat singur sefia PSD, #Dragnea condamnat dosar referendum PSD , #PSD