Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cand se sparge buba in PSD

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 16 Ianuarie 2018, ora 09:47
7652 citiri
Cand se sparge buba in PSD

PSD sta sa plesneasca. Din toate incheieturile, de la varf pana la baza.

Razboiul dintre premier si seful partidului i-a facut bezmetici si pe liderii de sub cei doi. Demisia oarecum surprinzatoare a premierului Mihai Tudose este graitoare pentru haosul si dihonia care au pus stapanire pe PSD.

Dar numai un Codrin Stefanescu poate sa isi explice starea de neintelegere totala din Partidul Social Democrat prin faptul ca "si-a bagat dracul coada".

La fel de multe "explicam" si atunci cand spunem ca PSD e in deriva totala, intr-un haos din care nimeni nu mai intelege nimic, nici macar cei mai influenti dintre liderii pesedisti.

Toate acestea sunt adevarate, iar degringolada generala din PSD are si va avea efecte nu numai asupra partidului sau liderilor sai, ci va influenta si viata fiecaruia dintre noi.

Esecul de la legea salarizarii unitare, revolutia fiscala care precarizeaza conditia angajatului roman la un nivel nemaivazut nicaieri in alta parte in lume si brambureala de la modificarile Legilor Justitiei sunt doar cele mai nocive exemple ale efectelor unei guvernari haotice, incompetente si pusa in permanenta parca pe stricat si ceea ce mai mergea cat de cat.

Cum a ajuns PSD in situatia unica de a-si fi dat jos doua guverne si de a fi la un pas de a-si anula complet victoria atat de categorica din 2016?

Razboiul si crizele care s-au tinut lant in Partidul Social Democrat din momentul in care a castigat alegerile nu explica, totusi, abrambureala care domneste in partid.

Fuga din fata realitatii il face mai ales pe Liviu Dragnea sa creada ca "un personaj veninos, dintr-o institutie romaneasca, face foarte mult rau PSD". Iar ideea a fost preluata de fiecare pesedist cat de cat mai important, de ca si cum puterea i-a bagat in priza la un voltaj prea mare si acum toti pesedistii se misca electrificat.

Acuzand ba "sistemul", ba "statul paralel" ca isi baga coada in partid si ca ar vrea sa rupa si sa distruga aceasta mareata constructie politica, liderii PSD uita sa spuna ca si ei reprezinta de fapt o felie consistenta din "sistemul" si "statul paralel" care i-ar sabota si ameninta atat de fioros.

Intr-un acces de onestitate si sinceritate suprema, liderii social democrati ar trebui sa-si recunoasca singuri statutul incert pe care il au in fruntea PSD.

Colaboratori si victime ale aceluiasi "sistem", in acelasi timp, e cam greu de crezut ca pot exista, iar perpetuarea acestei probleme va duce intr-un final la o surpare generala a partidului.

Daca PSD isi doreste sa elimine una dintre cauzele principale care duc la blocajul de acum evident dintre partid si guvernare, atunci ar trebui sa isi faca o curatenie generala in interior pentru inceput.

Au o ocazie excelenta acum, cand vor fi obligati sa isi gaseasca un inlocuitor pentru fostul premier Tudose.

Iar asta e primul pas. Pasul doi ar fi supunerea mandatului lui Liviu Dragnea in discutie, eventual, cel mai tarziu la CEx de la Iasi, de la sfarsitul lunii ianuarie.

Liderul partidului care a girat acest trist record de a-si da singur jos de doua ori propriul Guvern, intr-un an de la preluarea puterii, in orice tara normala din lumea asta, trebuie sa dea ceva mai multe explicatii decat ca "are o mana foarte proasta". Pentru ca aici nu e vorba de mana, ci de cap.

Perpetuarea crizei care exista la varful PSD si generalizarea ei in partid va produce, daca nu va fi curmata cat mai curand, la rezultate si mai monstruoase decat cele pe care le-am vazut in primul an de non-guvernare pesedista.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#PSD scandal demisie Tudose , #PSD