Ce sanse are Ponta sa revina in conducerea PSD? Dragnea spune care sunt conditiile

Miercuri, 09 Septembrie 2015, ora 16:50
2341 citiri
Ce sanse are Ponta sa revina in conducerea PSD? Dragnea spune care sunt conditiile
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a afirmat miercuri ca il va sustine pe Victor Ponta pentru o functie de conducere in partid la congresul PSD din toamna, insa nu a discutat cu acesta despre acest subiect.

"Victor Ponta are sustinerea mea si a partidului in continuare, ca prim-ministru. (...) Important este sa-si doreasca el. Important e ca Victor Ponta sa fie sustinut de mine si de partid si, daca va dori sa fie intr-un post de conducere in PSD, va avea toata sustinerea mea, cum a avut-o tot timpul, fara ezitare", a declarat Dragnea intr-un interviu la Europa FM.

Liderul PSD a precizat ca nu a vorbit despre acest lucru cu Victor Ponta si nu stie care ii sunt intentiile, dar ca acesta este preocupat de guvernare.

Premierul Victor Ponta a afirmat, pe 10 august, ca el nu va mai candida la viitorul congres al PSD si ca il sustine pe Liviu Dragnea ca presedinte al partidului.

Ponta explica de ce a castigat Dragnea sefia PSD: El e cel care practic a condus partidul

In alta ordine de idei, Dragnea a spus ca sistemul votului prin corespondenta, care ar urma sa fie adoptat in aceasta toamna pentru romanii din diaspora, ar putea fi introdus si in Romania, daca se va putea asigura securitatea acestuia.

"Noi trebuie sa vedem la acest proiect de lege care este siguranta pe care o poate asigura acest sistem. Trebuie sa avem garantia ca aceste milioane de romani care se vor inregistra, ca acele plicuri nu sunt cumparate de altii. Sa stiti ca sunt tari care au adoptat acest sistem si au renuntat la el", a precizat Liviu Dragnea.

Presedintele Comisiei de Cod electoral, Mihai Voicu, atragea atentia, pe 7 septembrie, asupra "pericolului complicarii excesive'' de catre PSD a dezbaterii asupra proiectului de lege privind votul prin corespondenta, sustinand ca, in opinia liberalilor, ''este nevoie de un proces simplu, concret si rapid, care sa conduca la adoptarea cu celeritate a propunerii legislative".

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Ponta Dragnea PSD, #Ponta sustinere Dragnea PSD , #PSD