Ce spune Liviu Dragnea despre suspendarea lui Iohannis si campania lui Ciolos

Joi, 29 Septembrie 2016, ora 19:33
8599 citiri
Ce spune Liviu Dragnea despre suspendarea lui Iohannis si campania lui Ciolos
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, crede ca o posibila inscriere a lui Dacian Ciolos intr-un partid nu ar incurca PSD, dar, daca premierul decide sa faca acest lucru, atunci el ar trebui sa demisioneze din fruntea Guvernului.

Pe de alta parte, PSD nu are in vedere vreo posibila suspendare a sefului statului, desi Dragnea considera ca presedintele Klaus Iohannis se face vinovat de "atac brutal la democratie".

In schimb, seful PSD considera ca premierul se afla intr-o "campanie electorala mascata", dar in acelasi timp "fatisa".

"PSD-ul nu poate fi incurcat politic de catre nimeni, poate alte institutii pot incurca PSD-ul sau poate asa cred. Dar nu ne poate incurca nici Ciolos. Daca domnul Ciolos vrea sa se inscrie intr-un partid politic, trebuie sa-si dea demisia, pentru ca ar insemna ca, daca face acest lucru, este un mincinos, pentru ca a spus la investitura si inainte de investitura din Parlament ca nu se va inscrie in niciun partid politic si nu va participa la alegeri", a declarat Dragnea.

"Se pare ca de o perioada de timp domnul Ciolos se afla intr-o campanie electorala mascata. S-ar putea ca in anumite situatii sa fie o campanie electorala facuta pe bani publici. S-ar putea. Dar este o campanie electorala fatisa. Daca vrea sa se inscrie el sau un membru al Guvernului intr-un partid politic, trebuie sa-si dea demisia din Guvern", a mai spus liderul PSD.

Cat despre presedinte, Liviu Dragnea spune ca nu are in vedere suspendarea.

"Prin ceea ce a spus presedintele, mesajul este urmatorul: Nu ma intereseaza ce voteaza milioanele de romani, premierul il pun eu si vreau sa-l pun pe Ciolos. Si ca sa-l pun pe Ciolos trebuie sa spuna de la inceput Ciolos la ce sa mearga, la PNL - toata lumea a inteles ca e vorba de PNL - ca sa-l pun prim-ministru. Asta este un dispret fata de romani si este un atac brutal la democratie, cum a spus Tariceanu, pentru ca, pana la urma, Constitutia spune foarte clar: suveranitatea se exercita de poporul roman, numai de poporul roman prin alesi pe care ii voteaza. Nu se poate exercita de un grup de persoane sau de o singura persoana, este o incalcare flagranta a Constitutiei", a spus Dragnea.

Intrebat daca in acest context ar putea fi pusa in discutie o posibla suspendare a presedintelui Klaus Iohannis, Dragnea a spus ca nu exista un astfel de plan.

"S-ar putea sa se autosuspende din simpatia pe care a avut-o la un moment dat in randurile populatiei. Noi nu avem in plan suspendarea presedintelui, avem in plan sa mergem la alegeri pe 11 decembrie, sa convingem cat mai multi romani sa vina la vot, pentru a-i arata presedintelui ca nu un singur om hotaraste soarta tarii, ci milioane de romani care voteaza", a adaugat liderul PSD.

Amintim ca presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, ca, in opinia sa, ar fi bine ca Dacian Ciolos sa continue proiectele dupa alegerile parlamentare, subliniind insa ca, pentru acest lucru, e necesar ca de acum sa isi declare adeziunea sau macar simpatia pentru partidul cu care doreste sa continue.

Iohannis a precizat din nou ca, dupa alegeri, nu va nominaliza premier independent.

Intrebat daca este de luat in calcul o apropiere a premierului Dacian Ciolos de PNL, Iohannis a spus ca aceasta este "o intrebare la care Ciolos va trebui sa raspunda in perioada urmatoare, fiindca multi isi pun intrebarea daca Dacian Ciolos ramane un premier independent si dupa aceea se retrage sau daca doreste sa-si continue anumite proiecte".

"Recunosc ca personal cred ca ar face bine sa continue, are proiecte bune incepute, dar atunci sa isi declare macar simpatia, sau adeziunea, sau preferinta pentru partidul cu care ar putea sa colaboreze in viitor, dupa alegerile parlamentare", a afirmat Iohannis.

Vezi intreaga declaratie a sefului statului.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#Dragnea suspendare Iohannis, #Dragnea Ciolos PNL, #Dragnea Ciolos demisie Guvern , #PSD