Cezar Preda: Parlamentul a devenit avocatul domnilor Dragnea si Tariceanu. Seful SPP nu se schimba la televizor, nu e nevoie de comisie de ancheta

Vineri, 16 Februarie 2018, ora 14:13
6994 citiri
Cezar Preda: Parlamentul a devenit avocatul domnilor Dragnea si Tariceanu. Seful SPP nu se schimba la televizor, nu e nevoie de comisie de ancheta
Foto: Arhiva Hepta.ro

Majoritatea parlamentara PSD-ALDE-UDMR din Birourile Permanente a decis, joi, infiintarea unei noi comisii de ancheta, de data aceasta tinta luata in vizor fiind seful SPP, Lucian Pahontu. O "inventie" care se va incheia lamentabil, ca si precedentele, comenteaza deputatul PNL Cezar Preda.

Dupa castigarea alegerilor din 2016, liderii PSD au infiintat mai multe comisii de ancheta, insa toate s-au incheiat fara rezultate concludente si fara consecinte.

In cazul SPP, dupa lansarea unor acuzatii grave la adresa generalului Lucian Pahontu si dupa ce abandonasera ideea, liderii PSD s-au razgandit si au stabilit sa infiinteze totusi o comisie de ancheta, cu toate ca SPP este deja sub control parlamentar, mai exact al comisiilor de aparare.

Si atunci de ce e nevoie de inca una? Deputatul PNL Cezar Preda, fost membru al Comisiei de Aparare, in prezent membru al Comisiei de Control SRI, spune ca este doar o modalitate de a distrage atentia opiniei publice de la problemele reale.

"Nu e nevoie de nicio comisie de ancheta suplimentara, cum nu era nevoie nici de cea cu SIPA, nici de cea cu alegerile prezidentiale din 2009. Numai ca majoritatea parlamentara nu e interesata sa foloseasca institutiile sau organismele deja existente. La SPP, de exemplu, exista Comisia de Aparare, care raspunde. La SIPA existau Comisia Juridica si Ministerul Justitiei, care raspund. In cazul alegerilor din 2009, s-au facut analize, s-au facut rapoarte...

Dar, pentru a tine agenda publica conectata la alte teme decat cele reale (distrugerea sistemului de salarizare bugetar, bacalaureatul dat fara sa se termine scoala etc.), prefera sa faca in fiecare zi cate o inventie din asta, care va termina la fel de cum s-a terminat si cea care a vizat alegerile din 2009. Lamentabil!", a comentat Cezar Preda pentru Ziare.com.

Intrebat daca in acest mod nu se cheltuiesc aiurea resurse parlamentare si nu se pierde timp pretios, care ar putea fi folosit mai eficient, in interesul cetatenilor, Cezar Preda a reactionat: "Sa va spun ceva fara echivoc: De un an de zile, de la alegeri, Parlamentul nu se ocupa decat de problemele domnului Dragnea si ale domnului Tariceanu".

"Parlamentul Romaniei a devenit avocatul si consultantul domnilor Dragnea si Tariceanu. Noi nu mai facem ce trebuie sa facem, adica acte normative bune pentru romani, sa descalcim hatisul de legislatie care e in Romania, sa facem controlul asupra institutiilor statului asa cum trebuie. Nu, noi facem comisii de ancheta, ca sa tinem opinia publica conectata la problemele domnilor Dragnea si Tariceanu. Asta este realitatea", a adaugat acesta.

Deputatul PNL a comentat si faptul ca membrii Guvernului, in frunte cu premierul Dancila, au renuntat la protectia SPP.

"O prostie. O prostie! La SPP nu renunti ca vrei tu si cand vrei tu. Va raspund cu o intrebare: Cine vor sa ii apere, clanul interlopilor? Ca sa stiu. Am vazut ca ii insotesc in anumite deplasari pe la DNA... Dar eu cred ca cel mai corect este sa respectam institutiile.

Am o problema cu un om intr-o institutie? O rezolv imediat, sunt proceduri care ma pot lamuri. Dar nu, din pure inchipuiri sau din chestiuni care vizeaza activitatea unui om, noi trebuie sa ignoram legea si sa facem ceea ce n-ar trebui.

Daca eu sunt membru al CSAT, in calitate de membru al Guvernului, si acolo se iau decizii majore privind securitatea statului, eu nu trebuie sa fiu pazit ca sa nu mi se fure documente sau sa nu mi se puna in pericol integritatea fizica?

Aceasta sintagma 'ne urmareau' e folosita de te bufneste si rasul. Normal ca te urmareau si e normal sa te urmareasca. Care-i problema? Daca ai acceptat o demnitate publica, esti si urmarit - esti sub protectie informativa", a comentat Cezar Preda.

In ceea ce priveste acuzatiile care i se aduc sefului SPP, Cezar Preda spune ca exista proceduri clare de evaluare a activitatii acestuia si ca o schimbare din functie nu se face la televizor.

"Institutiile militarizate, sau care au ca vector de conducere si de reprezentare cadre militare, au un regim special - au Consiliu de Onoare, au procuratura militara. Daca exista lucruri care contravin legii si atributiunilor de serviciu, nu exista un impediment in a face o schimbare. Dar la televizor nu schimbam pe nimeni, pot ei sa se dea si peste cap, in fiecare seara. Nu televizorul schimba functiile", a conchis Cezar Preda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#comisie ancheta Pahontu, #comisie ancheta SPP , #PSD