Legea pensiilor se amana, Split TVA doar pentru rau-platnici. Tariceanu sustine ca scade impozitul pe venit la 10%, dar nu stie pentru cine

Miercuri, 18 Octombrie 2017, ora 15:12
11275 citiri
Legea pensiilor se amana, Split TVA doar pentru rau-platnici. Tariceanu sustine ca scade impozitul pe venit la 10%, dar nu stie pentru cine
Foto: Hepta.ro

Coalitia de guvernare PSD-ALDE s-a intrunit azi intr-o noua sedinta, in cadrul careia s-au luat decizii cruciale pentru buzunarul romanilor.

Cel care a iesit sa vorbeasca despre ce s-a stabilit in sedinta a fost liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu.

El a explicat ca TVA Split se va aplica de la 1 ianuarie doar pentru firmele rau platnice sau pentru cele aflate in insolventa. Pentru celelalte, masura este optionala.

Impozitul pe venituri va fi scazut de la 16% la 10%, a sustinut Tariceanu, care insa nu a stiut sa zica daca se va aplica tuturor salariatilor, asa ca a trimis presa sa intrebe ministrul de Finante.

In ceea ce priveste Legea pensiilor, Tariceanu a spus ca aceasta va fi amanata pentru anul viitor pentru ca, afirma el, este extrem de complicata, de stufoasa, sunt milioane de dosare care trebuie analizate.

Intrebat cum s-a luat decizia ca Legea pensiilor sa fie amanata, tinand cont ca guvernantii promisesera ca actul normativ va fi gata anul acesta, liderul ALDE a raspuns: "Cu grija".

Despre transferul contributiilor CAS si CASS de la angajator la angajat, liderii coalitiei de guvernare nu au discutat, a spus liderul ALDE. El a afirmat, insa, ca masura intra in vigoare de la 1 ianuarie si a dat asigurari ca nu va exista nicio cheltuiala suplimentara a angajatorului.

In legatura cu Legile Justitiei, Tariceanu a afirmat ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, se va prezenta cu pachetul de legi in Comisia Juridica, iar apoi se va decide ce vor face mai departe.

La final, liderul ALDE a anuntat ca luni va depune la CCR sesizarea in dosarul Belina.

Ziare.com v-a transmis, in format LIVE TEXT, deciziile luate de liderii coalitiei de guvernare

Vorbeste Calin Popescu Tariceanu, liderul ALDE

- Guvernul pregateste elaborarea bugetului, dar trebuie sa plecam de la cateva principii.

- Fiecare minister trebuie sa isi prioritizeze investitiile.

- Bugetul pe 2018 se va incadra in deficitul de 3%.

- Avem in vedere majorarea punctului de pensie, de la 1 iulie 2018. Impozitul pe venituri va fi scazut de la 16% la 10%.

- Nu am mai discutat despre contributii, cred ca presupune o prezentare mai mare. Nu va fi nicio cheltuiala suplimentara a angajatorului.

- Legea pensiilor vom lucra la ea in anul viitor. Nu cred ca va ajunge in Parlament in acest an.

- TVA Split se va aplica de la 1 ianuarie doar pentru rau-platnici sau pentru cei in insolventa. Vrem sa eliminam evaziunea fiscala in domeniul TVA si, de asemenea, cei care au un istoric de rau-platnici si la data de 31 decembrie vom constata ca fie obligatiile de plata a TVA, fie celelalte obligatii catre bugetul de stat nu sunt achitate, vor trece la TVA Split. Daca isi corecteaza comportamentul, atunci pot sa iasa de sub incidenta acestei masuri.

- Legea pensiilor este extrem de complicata, de stufoasa, sunt milioane de dosare care trebuie analizate. Pilonul II ar putea fi optional.

- Nu exista minister care sa nu primeasca bani pentru investitii, dar vom analiza ce au facut in acest an cu banii.

- In legatura cu Legile Justitiei, Tudorel Toader se va prezenta cu pachetul de legi in Comisia Juridica, iar apoi vom decide.

- In legatura cu sesizarea CCR in dosarul Belina, am asteptat punctul de vedere al expertior, ni l-au prezentat, iar luni voi depune la CCR sesizarea despre care am vorbit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#2018 split TVA, #legile justitiei, #scadere impozit venit Tariceanu, #Buget 2018 , #PSD